Prezident Miloš Zeman se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem

Prezident Miloš Zeman se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem Zdroj: Twitter / Jiří Ovčáček

Prezident Miloš Zeman se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem
Prezident Miloš Zeman se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem
Prezident Miloš Zeman se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem
Prezident Miloš Zeman se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem
Prezident Miloš Zeman se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem
19
Fotogalerie

Zeman popřál čínskému prezidentovi k Vánocům, nakreslil mu obrázek a vyrobil mu z papíru sněhovou vločku

Prezident Miloš Zeman v dojemném videu popřál svému příteli, čínskému prezidentovi hodně štěstí k čínským Vánocům a taky mu nakreslil hezký obrázek sluníčka a z papíru mu vyrobil sněhovou vločku.

Ve videu, které uniklo do médií a které bylo natočeno proto, aby Čína doznala, že pořád tu je nějaký ústavní činitel odhodlán zanořit se jim do prdele, prezident Miloš Zeman kromě toho, že popřál svému příteli, čínskému prezidentovi hodně štěstí k čínským Vánocům, což si zřejmě spletl s čínským Novým rokem, tak ubezpečil, že obě země jsou si velmi podobné a blízké a že taky trochu osekáme ta lidská práva, abychom si byli s Čínou ještě blíže. 

Samozřejmostí bylo vyzdvihnutí ekonomických i kulturních úspěchů Číny a připomenutí, že v některých oblastech již předstihla USA. 

Video, ve kterém prezident Miloš Zeman vedle přání svému největšímu příteli, čínskému prezidentovi ještě poměrně věrně simuloval jízdu v městské hromadné dopravě bez držení, pražský Hrad nikterak nepopírá, a dokonce se k němu hlásí. 

„Pan prezident si je vědom své historické úlohy jako sjednotitel a geniální diplomat. Zatímco jiní krátkozrací rádoby politici a aktivisté naše čínské přátele uráží a haní, pan prezident si je vědom ekonomické síly Číny, a proto s ní kamarádí. Video, které natočil, bylo naprosto spontánní. Když jsme mu dopoledne řekli, co je dnes za den, jaký je rok a jak se jmenuje, zcela správně si odvodil, že je nový Čínský rok a zcela sám inicioval natočení přání čínskému prezidentovi,“ tvrdí tiskový mluvčí Jiří Ovčáček. 

„Dokonce se myšlence přání svému čínskému příteli pan prezident natolik oddal, že mu i nakreslil obrázek sluníčka. Moc se mu povedlo,“ ukázal Jiří Ovčáček novinářům papír, na kterém bylo nakresleno žlutou pastelkou sluníčko.

„Bravo, šikulka, to se mu moc povedlo. To je prezident se vším všudy…“ snažil se roztleskat přítomné novináře Vratislav Mynář, který se motal mezi nimi, ale nikoho k obdivu nestrhl. 

„No, dobrá. Každému se líbí něco jiného. Mně například přijde obrázek pana prezidenta naprosto úžasný. Každopádně jenom u obrázku to neskončilo. Pan prezident dokonce vyrobil pro svého přítele, čínského prezidenta sněhovou vločku z papíru. Uznání si zaslouží hlavně za to, že ji vyrobil bez nůžek. Ty má totiž zakázáno používat, aby si neublížil. Vločku z papíru tak vytrhal. Tu bych vám mohl taktéž ukázat, ale jelikož jste banda ignorantů, co nepozná talent, kašlu na vás. Nic vám ukazovat nebudu,“ obořil se Jiří Ovčáček na novináře a odešel. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je mocenské impérium carevny Aleny Schillerové.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>