Hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021)

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021) Zdroj: Blesk:Tonda Tran

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021)
Prezidentův kancléř Vratislav Mynář a mluvčí Jiří Ovčáček.
Hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021)
Kancléř Vratislav Mynář (vlevo) a hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021)
Prezident Miloš Zeman (vlevo) a lídr koalice Spolu a předseda ODS Petr Fiala
15
Fotogalerie

Pracovníci Hradu skartovali úplně všechno včetně Zemanova mokrého diplomu a Ovčáčkových dopisů Bohu

Velké pozdvižení vyvolala informace, že pracovníci Hradu skartovali tajnou zprávu k Vrběticím, na kterou se nabalily další a další skartované dokumenty, které skartované být neměly. Podle všeho to vypadá, že pracovníky Hradu popadl jakýsi skartovací amok a v neřízeném transu skartovali úplně vše, co jim přišlo pod ruku. Bohužel však tím mnohdy stříleli i do vlastních řad.

„Já chápu, že Vráťa s panem Nejedlým museli skartovat řadu nebezpečných dokumentů, když byl pan prezident v nemocnici a nebylo jisté, jestli přežije. Pokud by totiž pan prezident, otec národa a jediný spravedlivý, skutečně zemřel, mělo by to na budoucnost některých zaměstnanců Hradu neblahý vliv. Dokonce i na ty, kteří na Hradě zaměstnáni nejsou, by to mělo neblahý vliv. Tomu já rozumím a chápu. Co ale odmítám akceptovat je naprosté diletantství a až panické velikášství, co se týče skartovaných dokumentů. Zatímco já jsem se u lůžka pana prezidenta v nemocnici modlil, převaloval ho, aby neměl proleženiny a cpal do něho klobásy a švestkové knedlíky, tak tady na Hradě se skartovalo hlava nehlava a nikdo si nedělal starosti, co se zrovna skartuje. Bylo mou nemilou povinností ohlásit panu prezidentovi, že v tom skartovacím koncertu, který tu probíhal, někdo skartoval jeho mokrý diplom,“ rozplakal se mluvčí Jiří Ovčáček na tiskové konferenci.

„Na ten byl velmi pyšný. V době, kdy ho totiž trápila dehydratace a vypadalo to s ním špatně, se pan prezident vzepřel osudu, zabojoval a řádně se zavodnil. Jeho ranní mokrá skvrna na pyžámku a prostěradle byla veliká sláva a veliký pokrok. Na základě této radostné události jsme mu vyhotovili mokrý diplom, aby měl památku na to, jaký to byl statečný bojovníček. No a teď někdo z přemotivovaných lidí na Hradě mu tento mokrý diplom skartoval. Jsem z toho velmi smutný. I pan prezident je smutný,“ povzdechl si Jiří Ovčáček.

„A to není všechno. Skartovači se opravdu činili. Vedle již zmíněného mokrého diplomu skartovali dopis Ježíškovi, ve kterém si pan prezident přál od Ježíška k Vánocům akční figurku Vladimira Putina s raketometem a motorovou pilou a taky si přál pan prezident ještě morče. Bohužel, jeho dopis Ježíškovi hned někdo skartoval, takže jsme nevěděli, co si přeje, a pan prezident se na Štědrý večer u rozbalování dárků rozbrečel. Pod stromečkem totiž místo akční figurky a morčátka našel jenom ponožky a nové galusky do jeho vozíčku. Úplně mi to rvalo srdce.

A pak tu mám jednu osobní ztrátu. Během skartování zmizely mé osobní dopisy, které si píši s Bohem. Jedná se o velmi intimní korespondenci, a proto to již nebudu více rozepisovat. Jenom dodám, že je to korespondence zatím jednostranná, protože Bůh doposud neodpověděl. Není divu, když byly mé dopisy skartovány,“ opět se rozplakal Jiří Ovčáček.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je mocenské impérium carevny Aleny Schillerové.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>