Zdeněk Hřib, primátor

Zdeněk Hřib, primátor Zdroj: E15 Michael Tomeš

Zdeněk Hřib, primátor Hl.m Praha
Zdeněk Hřib, primátor Hl.m Praha
Pražský primátor Zdeněk Hřib předává klíč od Prahy šéfovi Sparty Františku Čuprovi
Ve spalovně v Malešicích hoří jedna z budov. Místo požáru šel obhlédnout i pražský primátor Zdeněk Hřib. (20. října 2021)
Primátor Zdeněk Hřib na jednání pražského zastupitelstva 16. prosince 2021.
15
Fotogalerie

Pražský primátor Hřib zvítězil v mistrovství světa primátorů a Izrael ho prohlásil za jediného spravedlivého

Velikým mezinárodním úspěchem se může pochlubit pražský primátor Zdeněk Hřib. Zvítězil totiž ve velmi prestižním mistrovství světa primátorů. Jako první Čech. Jako první Evropan. Jako první primátor.

„Ještě teď tomu nemůžu uvěřit. Takový úspěch. Taková čest. Taková radost,“ šálil nutkání plakat štěstím primátor Hřib.

„Nikdy by mě nenapadlo, že vystoupím úplně až na ten nejvyšší stupínek. Zlatá medaile z mistrovství světa primátorů, to je něco nevídaného. Ale zase bez falešné skromnosti musím připustit, že jsem tomu šel naproti. Pro Prahu dělám první poslední. Dřu od nevidím do nevidím a mým cílem je udělat z Prahy jednosměrku. Mimo jiné samozřejmě, těch cílů mám samozřejmě víc,“ nastínil primátor Hřib své vize do budoucna.

„Cesta za vítězstvím na mistrovství světa primátorů nebyla jednoduchá. Spíše bych ji označil za trnitou. Nicméně teď zpětně vidím, že to všechno bylo potřeba. Že mě ta cesta zocelila a já přetavil zkušenosti ve vítězství. Ať žije primátor Hřib,“ provolával primátor Hřib slávu sám sobě, a dokonce se pokusil o mexickou vlnu. Jelikož byl sám, kdo mexickou vlnu na svou počest provedl, vypadalo to dost divně. V podstatě jenom prudce vstal, vystřelil obě ruce směrem na horu a zakřičel „Zdeněk Hřib“.

Zatímco se primátor Hřib utápí ve slávě, pozornosti a úspěchu, objevují se lidé, kteří zpochybňují prestiž samotného mistrovství.

„Mistrovství světa primátorů organizuje agentura Hřib consulting, což je firma, kterou založila matka pana primátora Hřiba a jejíž jedinou činností byla organizace mistrovství světa primátorů,“ poukázal expert na primátory Bohuslav Soudek.

Soudek rovněž dodal, že se mistrovství světa primátorů zúčastnil pouze primátor Hřib plus několik výrazně neoblíbených osob, aby bylo jisté, že primátor Hřib zvítězí.

„Do klání o mistra světa v primátorování se zapojil například Adolf Hitler nebo Josef Stalin. Ač ti nebyli primátoři,“ nastínil Bohuslav Soudek, že Hřibova výhra mohla být teoreticky předem připravená.

„To není pravda. První místo jsem si zasloužil. To, že mistrovství organizuje moje maminka, to je náhoda,“ nenechal si primátor Hřib vzít nadšení z výhry.

Ostatně první místo v mistrovství světa primátorů není jen jediné ocenění primátora Hřiba. Stát Izrael ho za jeho mimořádné úspěchy na poli rozvoje infrastruktury jako historicky prvního primátora Prahy označil za jediného spravedlivého a zasadil v Jeruzalému jeho jménem strom.

Dále potom je už přes rok připravený ceremoniál, kdy bude primátor Hřib slavnostně uveden na hollywoodský chodník slávy, kde dostane svou hvězdu. Ceremoniál je z důvodu covidu neustále odkládán, ale jednoho dne to vyjde.

Jak je vidno, mistr světa v primátorování primátor Hřib sklízí jeden úspěch za druhým a je jen otázka času, kdy vedle zbytku světa docení jeho přínos pro Prahu i sami Pražané.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že podle právníka Ondřeje Dostála je očkovací vyhláška právní slátanina.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>