Adam Vojtěch

Adam Vojtěch Zdroj: Mall TV

Adam Vojtěch hrdě vystoupil v Show Jana Krause.
Adam Vojtěch zazpíval v Show Jana Krause
Český národ si utahuje z návratu Adama Vojtěch na resort zdravotnictví
Adam Vojtěch bude „novým“ ministrem zdravotnictví
Adam Vojtěch láká děti na bonbony
25
Fotogalerie

Jako siréna. Ministr Vojtěch se zpěvem snaží přemluvit lidi k očkování

Bezradnost vlády v oblasti covidu a motivace lidí, aby se nechali očkovat, v těchto dnech kulminuje. Jak Adamu Vojtěchovi, tak Andreji Babišovi se nedaří přesvědčit nezanedbatelnou část občanů, aby se nechali očkovat, a z toho důvodu podnikají nezvyklé kroky.

„Ví se o mně, že hezky zpívám, takže jsem se rozhodl motivovat občany k očkování svým zpěvem. Osobně jsem složil text na známou melodii a chodím po lidech a zpívám jim: Očkování, očkování, všechny chmury zahání. Očkování, očkování je lék…“ pochlubil se ministr zdravotnictví Vojtěch, kterak přispívá k lepšímu světu.

„Je to sice běh na dlouhou trať, ale má to smysl. Osobně vím o několika případech, kdy občany můj zpěv přesvědčil o tom, aby se nechali očkovat,“ kasal se pan ministr.

„Byl tu ten panák z vlády. Zazvonil, a když jsem otevřela, začal zpívat o očkování. Tvářil se u toho děsně naléhavě. Bála jsem se, že mě znásilní,“ plakala paní Kateřina, seniorka, která čelila agresivnímu zpěvu ministra Vojtěcha zcela sama, neboť její muž již nežije. Na dotaz, zda ji ministr přesvědčil a ona se nechá očkovat, odvětila, že nikam nejde, protože se nyní bojí vycházet z bytu, aby ji někde na ulici znovu nepřepadl svým zpěvem ministr zdravotnictví.

Na rozdíl od paní Kateřiny, které způsobil trauma, si může Adam Vojtěch odškrtnout manžele Zelenkovy. Ty navštívil v pondělí dopoledne. Začal jim zpívat svou píseň, načež ho pan Zelenka přerušil s tím, že pokud přestane zpívat a odejde, nechá se se ženou očkovat.

Dosavadní výsledky pokusu přesvědčit lidi zpěvem jsou spíše rozpačité a lidi spíše od očkování odrazuje, než že by je to k němu motivovalo. Někteří občané si navíc stěžují na neobvyklé chování ministra Vojtěcha.

„Přišel kolem oběda. Ve dveřích nám něco zazpíval a pak se pozval dovnitř, že prý má hlad. Sežral nám polívku a pak si šel do ložnice zdřímnout, že je prý unavený. No povím vám, že po tom, co předvedl, se očkovat nenechám v žádném případě. Manžel očkovaný je a uvažuje, že se nechá odočkovat,“ postěžovala si na chování ministra Vojtěcha paní Lenka.

Jak je vidno, ani zpívání nezabírá a ministr Vojtěch bude muset vymyslet něco účinnějšího. Jedna z variant motivace, kdy by ministr a premiér lidem slíbili, že pokud se nechá očkovat více než sedmdesát procent lidí, chytnou se za ruce a společně odejdou do prdele, v současné době pozbyla svou sílu, protože oba dva půjdou za chvíli do prdele i bez toho, aniž by to museli někomu slibovat.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Vojtěch už neví co má dělat.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Vojtěchova píseň - Vítěz nebere vše • reflex.cz