Divoký kačer: Jiří Ovčáček se zabarikádoval v Senátu

Divoký kačer: Jiří Ovčáček se zabarikádoval v Senátu Zdroj: Koláž reflex.cz

„Pane Ovčáčku, nebojíte se, že jste ten, kdo na Hradě vytváří clonu ze slov a idejí, kterými maskuje zdejší zákulisní byznysovou rvačku?“ „To v žádném případě.“
Mluvčí Hradu jiří Ovčáček Reflexu: „Jsem trojjediný:  – prezentuji stanoviska pana prezidenta  – hájím stanoviska  pana prezidenta  – a hájím pana prezidenta.“
„Lepšolidi“, do kterých se pustil prezident ve vánočním poselství, mohou mít z Ovčáčkovy fotovýstavky v kanceláři radost
„Není žádná závada, že na Twitteru píšu i o víkendech a ve svém volném čase, protože si jednoduše rozumím s prezidentem názorově.“
Hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021)
17
Fotogalerie

Ovčáček se zabarikádoval v Senátu, aby zabránil puči. Ozývá se střelba

Navzdory tomu, že stínový prezident Vratislav Mynář minulý týden veřejnosti pustil krátké video, na kterém byl prezident Miloš Zeman naživu, krátce dokonce držel pero a vypadal, že si každou chvíli střihne výmyk na hrazdě, popřípadě maraton, předseda Senátu Miloš Vystrčil trvá na tom, že prezident Miloš Zeman není schopen výkonu své funkce, a reálně hrozí aktivací článku 66, tedy dočasného zbavení pravomocí prezidenta.

Už jenom skutečnost, že o něčem takovém předseda Senátu Vystrčil uvažuje či nahlas mluví, dráždí nejednoho demokrata a obdivovatele prezidenta Zemana.

„Něco takového je nepřípustné. Je to doslova a do písmene čistokrevný puč. Pan prezident Zeman je schopen vykonávat svou funkci naprosto bez problémů. Když mu přinesu dokument, strčím mu do ruky pero a trochu mu vedu ruku, je schopen podepsat naprosto cokoliv. Cestovat dneska není potřeba, když máme internet, no a státní návštěvy můžu přijmout já. Tady nevidím žádný problém a je jasné, že pan prezident vykonávat svou funkci může naprosto v pohodě. Aktivace článku 66 by tedy nebylo nic jiného než prachobyčejný puč,“ tvrdí stínový prezident Vratislav Mynář.

Stejně se k situaci vyjádřil i Martin Nejedlý, srdcař, který není nikým placen a všechno, co dělá, dělá pro vlast. Sice ne pro tu naši, ale o to nejde. Jde o to, že Nejedlý tvrdí stejně jako Mynář, že pan prezident je zcela při smyslech a je schopen vykonávat svůj úřad. I on označil chování Senátu za puč.

Asi úplně nejdál ze všech zašel Jiří Ovčáček. Podle hesla zoufalí lidé dělají zoufalé věci, ozbrojený obklíčil budovu Senátu.

„Já tomuhle odmítám přihlížet. Tohle je pokus o státní převrat v přímém přenosu. Prezident Miloš Zeman, velikán České republiky, je schopen vykonávat svou funkci. Bude ji vykonávat ještě spoustu let a Senát nemá právo mu v tom bránit. Pan prezident dostal mandát od většiny obyvatel a i od samého pána Boha, takže ať se jde Senát bodnout. Beztak je plný kryptofašistických neomarxistů.

Bůh ve své velikosti stojí při nás, chrání nás a my mu sloužíme věrně a poctivě, byv spaseni budeme a naše kroky povedou ku světlu...“ vykřikoval hysterický a ozbrojený Jiří Ovčáček náhodně žalmy a ze své pistole střílel do oken Senátu.

„Je to zapeklitá situace. Pan tiskový mluvčí se zabarikádoval v telefonní budce, kterou si na místo zřejmě odkudsi donesl, a odsud v nepravidelných intervalech recituje Bibli a střílí náhodným směrem. Situace je nepřehledná a my nevíme, jestli můžeme zasáhnout, protože je klidně možné, že za stávajícího stavu je prezident pan Ovčáček,“ krčil rameny major Radim Malínský, velitel zásahové jednotky, která na místě situaci pouze přihlíží, neboť se bojí zasáhnout. V dnešní době je totiž nejisté, kdo je vlastně prezidentem, a proti prezidentovi nesmí zásahovka zasáhnout.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Hrad je svírán okovy šílenství.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Reflexe Kalouska a Stoniše 29: Prezident není zločinec, ale zločinci s ním manipulují • Reflex.cz