Ovčáček boží - ilustrační koláž

Ovčáček boží - ilustrační koláž Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Jiřímu Ovčáčkovi se kvůli roušce mlžily brýle(2. 10. 2020)
Jiřímu Ovčáčkovi se kvůli roušce mlžily brýle(2. 10. 2020)
Tiskový mluvčí Miloše Zeman Jiří Ovčáček a ředitel hradního protokolu Vladimír Kruliš čekali na prezidenta, který volil tradičně v ZŠ Brdičkova na pražských Lužinách (2. 10. 2020)
Jiřímu Ovčáčkovi se kvůli roušce mlžily brýle(2. 10. 2020)
Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček v pořadu 168 hodin na ČT
10
Fotogalerie

Jiří Ovčáček bude svatořečen a v novém vydání Bible o něm bude celá kapitola

Zbožný člověk Jiří Ovčáček, který se ve volném čase věnuje svému koníčku tiskového mluvčího prezidenta České republiky, bude ještě za svého života svatořečen. Předepsaný proces kanonizace (svatořečení) přikazuje, že dotyčný musí být nejprve služebníkem božím (což Jiří Ovčáček je), následně musí být ctihodný (což rovněž splňuje) a nakonec ještě blahoslavený (i tohoto milníku Jiří Ovčáček dosáhl). Potom samozřejmě následuje meta nejvyšší – svatořečení.

„Kdy bude pan Ovčáček prohlášen za svatého, zatím nevíme, ale určitě to bude do dvou let nejpozději. Dlouhodobě ho sledujeme a velmi ceníme hlavně jeho práci na sociálních sítích, kde svými žalmy a takovým tím zdravým pánbíčkářením vnáší ducha křesťanství do domácností spousty lidí. Dále potom samozřejmě velmi oceňujeme jeho obětavou a náročnou práci s nemohoucí osobou, kdy se téměř nepřetržitě stará o pana prezidenta.

Na svatořečení by toto samozřejmě nestačilo. Tam je potřeba najít ještě něco víc. Nějaký ten zázrak. A pan Ovčáček tam ten zázrak má. Je zázrak, že pana prezidenta udržel naživu tak dlouho, a vypadá to, že ještě nekončí. To je neuvěřitelné. Za všechny tyto skutky si pan Ovčáček zaslouží kanonizovat,“ prozradil kardinál Gunter, který má ve Vatikánu na starost vybírání a následné prověřování kandidátů na kanonizaci.

Vatikán se chystá vydat nové vydání Bible, kde by podle všeho měl mít Jiří Ovčáček samostatnou kapitolu.

„Je to tak. Bible je sice hezké čtení, ale na dnešní dobu působí až archaicky. Chceme dát Bibli novou, moderní tvář. Samozřejmě v ní zanecháme původní příběhy, ale dodáme jim nový háv a rovněž přidáme příběhy nové.

Určitě musíme dbát na současnou společenskou náladu, takže do Bible přidáme několik LGBT postav a taky samozřejmě zástupce menšin. Například na začátku již nebude Adam a Eva, ale Adam a Adam. Oba budou černoši.

Doposud zveřejněné příběhy v Bibli dostanou tedy novou podobu, a jak jsem již říkal, přidáme příběhy nové, které odrážejí dnešní dobu. Určitě tam bude kapitola o panu Floydovi, který zemřel po policejní brutalitě, a stal se tak symbolem boje proti rasismu a předsudkům a rovněž počítáme s krátkou kapitolou o panu Ovčáčkovi. Jeho odhodlání a nasazení v šíření božího slova a práce pro ostatní i přes to, že ho většina populace má za kreténa a tajtrlíka, který je akorát pro smích, je dechberoucí a inspirativní,“ dodal ještě kardinál Gunter.

Jiří Ovčáček se zatím plně ke svému plánovanému svatořečení ani o kapitole v Bibli nevyjádřil. Pouze vzkázal, že to je požehnané, a přidal několik svých oblíbených žalmů.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například, že se kauza Čapí hnízdo protáhne přes nadcházející volby.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>