Hradní kancléř Vratislav Mynář na tiskové konferenci (17. 10. 2021)

Hradní kancléř Vratislav Mynář na tiskové konferenci (17. 10. 2021) Zdroj: Blesk:Tonda Tran

Hradní kancléř Vratislav Mynář na tiskové konferenci (17. 10. 2021)
Kancléř Vratislav Mynář (vlevo) a hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021)
Brífink kancléře Vratislava Mynáře ke zdraví prezidenta Miloše Zemana (18.10.2021)
Vratislav Mynář při rozhovoru pro Blesk.
Vratislav Mynář při rozhovoru pro Blesk.
8
Fotogalerie

Prezident Mynář pověří sestavením vlády Nejedlého s Ovčáčkem

Prezident České republiky Vratislav Mynář, který se jako jediný prezident může pochlubit tím, že ho nikdy nikdo nezvolil a nemá bezpečnostní prověrku, na tiskové konferenci potvrdil, že za stávajícího stavu pověří sestavením vlády Nejedlého s Ovčáčkem.

Prezident Mynář tak učinil na tiskové konferenci, kde původně chtěl vyvrátit spekulace o zdraví bývalého prezidenta Miloše Zemana.

„Vystrčil je samozřejmě kurva, ale to nemění nic na tom, že Miloš Zeman se těší výbornému zdraví a v nemocnici nám rošťák jeden pořád někde pobíhá a dělá vylomeniny. Každopádně po dohodě s panem Zemanem, který měl mimochodem dneska k obědu tlačenku, guláš se sedmi knedlíky, jsme se rozhodli, že stávající povolební situace není dobrá a že je potřeba zachránit demokracii za každou cenu.

Pan Zeman na mě mimo jiné převedl své pravomoci, což mohu potvrdit jak plnou mocí podepsanou panem prezidentem, tak i fotografií, na které pan prezident plnou moc podepisuje. Fotografii samozřejmě zveřejňovat nebudu, ale existuje.

Z moci mi svěřené Milošem Zemanem se stávám prezidentem já a na základě toho jsem se rozhodl, že pověřím sestavením vlády pana Nejedlého a toho pánbíčkáře uplakanýho Ovčáčka. Je to nejlepší varianta pro republiku i pro Evropu. Jo a Vystrčil je samozřejmě kurva,“ pronesl prezident Mynář na tiskové konferenci, čímž zřejmě značně zkomplikoval povolební vyjednávání vítězných koalic.

„To může?“ ptal se nahlas zmatený Petr Fiala, který pro tiskové konferenci prezidenta Mynáře okamžitě povolal tým právníků, aby se zjistilo co a jak.

„Prezident Mynář si může dělat, co chce. Ostatně on si dělá, co chce, už dlouhou dobu. Co se týče ústavy, tak ta sice říká něco jiného, ale ústava soustavně za vlády Miloše Zemana ztratila na významu a de facto je přežitá. Tím pádem prostě Mynář pověří sestavením vlády Nejedlého s Ovčáčkem a je vymalováno,“ domnívá se expert na ústavní právo Miroslav Traxler.

„Je to požehnané rozhodnutí a budu jistě tím nejoddanějším služebníkem božím a potažmo i služebníkem demokracie. Těším se až navážu tam, kde pan Miloš Zeman dočasně skončil, a dotáhnu jeho myšlenky až do zdárného konce. Vnesu do úřadu nejen morální neposkvrněnost, ale i duchovno, které tomu chybí. Já vás nezklamu,“ prozradil budoucí ministr žalmů a Bible bratr Jiří známý spíše pod svým světským jménem Jiří Ovčáček.

„Budu dobrej. Zvládnu to všechno a bude zase dobře. Vrátíme naši zemi zpět na východ, kam patří, a na stožárech opět budou vlát sovětské vlajky. Já si cením toho, že mě pan prezident Mynář pověří sestavením vlády, a předesílám, že rozhodně nezklamu,“ prohlásil do médií Martin Nejedlý, budoucí ministr pro Rusko a možný kandidát na premiéra.

Kdo obsadí zbylé rezorty, zatím není docela jasné, ale podle Mynáře se bude jednat o vládu odborníků, a jak všichni vědí, Vráťa má vždycky odborníka na všechno, takže o budoucnost České republiky a demokracie se není třeba bát.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že prezident by měl ze zdravotních důvodů odstoupit.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>