ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Zdroj: Ústav pro studium totalitních režimů

Cvičení psi, zbraně a povolení zabíjet. Policie má nový útvar pro kontrolu tanečníků

Vzhledem k tomu, že máme stejně jako minulé léto našlápnuto k best in covid, vláda se rozhodla, že bude rozvolňovat. Mezi nejzásadnější rozvolnění patří umožnění očkovaným lidem (popřípadě testovaným nebo po prodělané nemoci) tancovat na diskotékách.

„Lidé už to nemohli vydržet. Před nočními podniky se podivně kroutili a vypadalo to, že se snaží šálit nutkání tancovat, což bylo samozřejmě zakázáno. Vyšli jsme těmto lidem vstříc, a pokud mají již dokončené očkování, můžou na zábavách tancovat. Ne ale všechno. Je stále zakázáno tancovat lambádu, makarenu a čtverylku, a to i očkovaným lidem. Vše ostatní je pro očkované povoleno,“ potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

„Na dodržování pravidel u tancování bude dohlížet takzvaná taneční hlídka, která bude rekrutovaná z řad bývalých policistů, recidivistů a žoldáků, kteří nemají co ztratit a pro co žít. Určitě chceme, aby taneční hlídku brali lidé vážně, a proto jí dáme nad rámec zákona a ústavy řadu pravomocí. Je to v zájmu nás všech. Taneční hlídka bude na zábavách kontrolovat tancující osoby, jestli jsou očkované nebo patřičně otestované. Pokud ne, taneční hlídka danou osobu vyzve, aby se přestala pohybovat do rytmu hudby. Pokud daná osoba neuposlechne povelů taneční hlídky, má taneční hlídka právo danou osobu zneškodnit palebnou zbraní či nožem,“ upřesnil pravomoci taneční hlídky pan ministr.

K taneční hlídce přibydou i speciálně cvičení psi, kteří dokáží vyčenichat tančící osobu až na vzdálenost tří kilometrů.

„Tito speciální psi budou taneční hlídce pomáhat v hledání tančících osob. Stává se nám totiž, že tančící lidé netančí přímo na tanečním parketu, ale uchylují se do úkrytů. Například do sklepů nebo na půdy. Několikrát se nám stalo, že jsme kontrolovali taneční podnik, zda tam někdo netančí, a ačkoliv byl taneční parket prázdný, z pod podlahy přímo sálal pohyb a sexuální pnutí. Proto jsme se zašli podívat do sklepa pod parket a zde jsme nalezli několik osob, kterak tančí salsu. Pokud by zde osoby tancovaly něco méně náročného, ani o nich nevíme a mohli jsme snadno přehlédnout ohnisko nákazy. Z těchto důvodů bude taneční hlídka využívat cvičené psy, kteří snadno dohledají tančící osoby. Taneční hlídka posléze dané osoby zkontroluje, zda tančí legálně, a pokud ne, na místě je zadrží, popřípadě zneškodní. Je to jediná cesta k návratu do normálu,“ usmál se ministr Vojtěch a coby plně očkovaný s úsměvem odešel legálně tančit, jak Babiš píská.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že chapadla koronavirových opatření sahají všude.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Pandemický zákon: Co to je a jaké pravomoci dává vládě a ministerstvu zdravotnictví? • Martin Bartkovský