Adam Vojtěch

Adam Vojtěch Zdroj: Jiří Koťátko, E15

Adam Vojtěch bude „novým“ ministrem zdravotnictví
Adam Vojtěch bude „novým“ ministrem zdravotnictví
Adam Vojtěch je zpět. Hurá!
Adam Vojtěch je zpět. Hurá!
Adam Vojtěch je zpět. Hurá!
15
Fotogalerie

Návrat Adama Vojtěcha získal ocenění Komedie století. Sesadil z trůnu film S tebou mě baví svět

Oblíbená rodinná komedie Marie Poledňákové S tebou mě baví svět přišla o své prvenství coby komedie století. Z pomyslného a zdánlivě neotřesitelného trůnu českého humoru ji sesadil návrat Adama Vojtěcha na post ministra zdravotnictví. Mnozí kritici i pamětníci tvrdí, že lepší komedii naše země doposud nezažila.

„Já jsem byl vždycky příznivcem dobrého humoru, který má přesah. Dokáže nejen pobavit lidi, ale i sdělit nějakou myšlenku a šířit poselství. Já osobně jsem tomu podřídil i svůj osobní a pracovní život a snažím se být komedie sám od sebe. V době, kdy vypukla pandemie koronaviru, jsem přemýšlel, jak toto promítnout do humoru, a vznikl právě ten nápad s ministrem zdravotnictví. Samozřejmě, že jsem souběžně s tímto projektem ještě dělal každodenní nárazové komedie jako dnes již zlidovělý skeč „best in covid“ nebo „zachránili jsme tisíce mrtvých“. Na pozadí toho všeho však probíhal dlouhodobý projekt „Ministr zdravotnictví“, který byl od začátku promyšlený a dlouze plánovaný,“ tvrdí režisér a scenárista Návratu Adama Vojtěcha Andrej Babiš.

„Základem úspěchu dobré komedie je nejen načasování a kvalitní scénář, ale hlavně naprosto precizní casting. Na začátku jsme tento projekt rozjeli s Adamem Vojtěchem, který typově odpovídal charakterům z hollywoodských romantických komedií a hercům, jako je Owen Wilson. Od toho jsme se odpíchli a mohli začít. Posléze byl záměrně nahrazen Romanem Prymulou, se kterým jsme zase odkazovali na parodie z devadesátých let a na Leslieho Nielsona.

Po Prymulovi jsme trochu zvolnili tempo a pan Blatný to hodil trochu spíš do artové hořkosladké komedie, abychom potom mohli zase upustit uzdu a povolat Arenbergera ve stylu Fantozziho a Malérů pana účetního. Schválně jsme dosadili někoho, kdo do maléru sám od sebe spadne, a lékař s třista nemovitosmi, nebo kolik jich vlastně má, se nám do konceptu hodil.

No a teď před létem vracíme na scénu našeho Owena Wilsona, který do projektu opět přinese romantiku, která k létu určitě patří. Rád bych předeslal, že rozhodně ještě nekončíme a že do voleb máme v rukávu ještě několik takzvaných plot twistů,“ pochlubil se Andrej Babiš, který si cenu za komedii století převzal spolu s Adamem Vojtěchem.

Nová komedie století „Ministr zdravotnictví“ režiséra Andreje Babiše sklízí uznání nejen u odborníků, ale i u laické veřejnosti, která svorně tvrdí, že si titul rozhodně zaslouží.

S tímto oceněním však nesouhlasí tým kolem Miloše Zemana, který o vítězství rovněž usiloval.

„S Milošem Zemanem na tom makáme mnohem déle než pan Babiš. Vytváříme absurdní neopakovatelné situace, děláme si srandu úplně ze všech, ohýbáme ústavu, šíříme zlobu,  kde se dá, a nakonec to nestačí? Kde je spravedlnost? Zcela objektivně je komedie století Miloš Zeman,“ rozohnil se tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, který dodal, že ještě neháže flintu do žita a že spolu s Milošem Zemanem a jeho týmem zabojují. 

Video placeholde
„Jméno!“ poručil Babiš ministrovi Vojtěchovi • abl

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že situace na ministerstvu zdravotnictví se mění každým okamžikem.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>