Andrej Babiš uvádí do úřadu Adama Vojtěcha

Andrej Babiš uvádí do úřadu Adama Vojtěcha Zdroj: ČTK

Babiš vyhrabal z politického hrobu Adama Vojtěcha. Jsme v rukách šílence, modleme se!

POZOR, TOTO NENÍ SATIRA - SKUTEČNĚ SE TO DĚJE!
Opětovnou instalací Adama Vojtěcha do čela ministerstva zdravotnictví překonal premiér všechny své dosavadní personální excesy. Kromě toho, že hnutí ANO už není schopno sehnat nikoho jiného, kdo by Babiše poslouchal na slovo a viditelně nekradl nebo nepodváděl, se ukázalo ještě něco: V příštích čtyřech měsících do voleb můžeme od vlády čekat věci, které jsou zcela mimo naši představivost.

Ti, co měli přijít, nepřišli. Naopak na ministerstvo na pražském Palackého náměstí opakovaně přišli ti, kteří přijít neměli. Leitmotiv Babišova vládnutí. Jarní ministr Petr Arenberger rezignoval. Vystřídá ho opět Adam Vojtěch, který rezignoval po koronavirovém fiasku loni v září. Po něm nastoupil na měsíc Roman Prymula, pak na pět měsíců Jan Blatný…

Video placeholde
Petr Arenberger končí jako ministr zdravotnictví • Czech News Center

Pokud bude Babiš ve svém personálním diletantství důsledný, může s recyklací šéfů zdravotnického resortu pokračovat. V červenci Prymula a na konci prázdnin Blatný, který už by to mohl doklepat do říjnových voleb.

Bylo by to k smíchu, kdyby výsledkem nebylo 30 tisíc mrtvých a rozvrácená ekonomika.

Komentovat to jakkoliv dál nemá smysl. Není co říct. Jsme v rukách šílence. Nezbývá nám než doufat, že po volbách půjde Babiš co nejrychleji od válu.

Kdyby bylo možné vybrat losem patnáct libovolných lidí a nechat je dovládnout místo současného kabinetu, bylo by to nejlepší možné řešení. Bohužel to ale nejde. Musíme vydržet a doufat v co nejmenší škody a ztráty. Naděje umírá poslední.

Video placeholde
Ministr zdravotnictví Petr Arenberger ke svým daňovým přiznáním a spekulacím o jeho konci ve funkci • abl