Petr Arenberger při jmenování nového ministra zdravotnictví na Hradě (7.4.2021)

Petr Arenberger při jmenování nového ministra zdravotnictví na Hradě (7.4.2021) Zdroj: Twitter - Jiří Ovčáček

Andrej Babiš a Miloš Zeman při jmenování nového ministra zdravotnictví na Hradě (7.4.2021) T
Profesor Petr Arenberger
Profesor a odborník na dermatologii Petr Arenberger a Diana Kobzanová
Profesor Petr Arenberger coby ministr zdravotnictví
Ministr zdravotnictví Petr Arenberger a prezident České lékařské komory Milan Kubek
11
Fotogalerie

Až 38 procent Čechů bydlí v nemovitosti, která patří ministru Arenbergerovi, včetně Miloše Zemana

Majetkové poměry ministra zdravotnictví Petra Arenbergera jsou mnohem lepší, než se na první pohled zdálo a než se pan ministr tvářil. 

Původních 65 nemovitostí se během pár dnů rozrostlo na několik stovek a k dnešnímu dni je situace taková, že až 38 procent ze všech obyvatel České republiky bydlí či jinak užívá nemovitosti vlastněné ministrem Arenbergerem

„Pan prezident byl velmi zaskočen zatajováním majetkových poměrů pana ministra zdravotnictví a jednu dobu dokonce přemýšlel o tom, že by trval na jeho odvolání, ale posléze se ukázalo, že Pražský hrad patří panu Arenbergerovi. Na základě těchto poznatků změnil pan prezident vůči panu ministrovi rétoriku i přístup a jako svého pana domácího, jak nově pana ministra nazývá, k němu chová velikou úctu a chválí ho, kudy chodí,“ prozradil tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, který je rovněž jedním z mnoha nájemníků ministra Arenbergera. 

Odvolání ministra Arenbergera iniciované Milošem Zemanem tak zřejmě nehrozí, protože nikdo příčetný si to nechce rozházet se svým panem domácím. 

Rozsáhlost veškerých svých nemovitostí sám ministr Arenberger krotí a nepřisuzuje jim takovou váhu, jakou jim dávají média.

„Je to jen mediálně nafouknuté a líbivé. Jasně, mám pár nemovitostí, ale většinou jsem je zdědil, nebo vyhrál v bingu. Povětšinou jsou to kancelářské budovy, nákupní centra, pole, lány, lesy, menší vesnice, větší vesnice a taky Olomouc,“ prozradil ministr Arenberger mimo jiné, že je vlastníkem krajského města Olomouc.

Ministr zdravotnictví se ostře ohradil proti tvrzení, že vlastní i garáže. „Tak to prrr. Žádné garáže nevlastním. To je pomluva. Jasně, mám pár parkovacích domů, ale garáž ani jednu. Kdo tuhle pomluvu šíří, je zlý člověk a půjde do pekla,“ vysvětlil pan ministr, přičemž předpověděl, že uličník, který o něm šíří lži, skončí v pekle, které je rovněž majetkem pana ministra.

Ministr zdravotnictví totiž může aktivně rozhodovat, kdo půjde do pekla a kdo do nebe, neboť i nebe mu patří a Bůh je u pana ministra jen v pronájmu. Těžko říct, co by Bůh dělal, kdyby mu pan ministr vypověděl nájemní smlouvu, proto mu jde raději Bůh na ruku. 

Pokud bydlíte v pronajaté nemovitosti, je velmi pravděpodobné, že patří panu ministrovi, a pokud ne, tak mu brzy patřit bude. Pamatujte na to a taky se podle toho chovejte. Nepomlouvejte svého pana domácího, chovejte ho v úctě a odpusťte mu, že zapomíná, kolik těch nemovitostí vlastně má, a proto je neuvádí v majetkovém přiznání. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Arenbergerovi začíná být dusno.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Kecy a politika: Arenberger, Zeman, Hnilička – tři muži na odchodu • reflex.cz