Miloš Zeman při hradní pietě za oběti covidu

Miloš Zeman při hradní pietě za oběti covidu Zdroj: Zbyněk Pecák

Miloš Zeman v Lánech při vysílání pořadu Blesk Zpráv S prezidentem v Lánech (11. 4. 2021)
Zemanova pieta za oběti covidu: Pozornost přitáhly svíčky v pivních kelímcích
Při pietním aktu za oběti pandemie koronaviru bylo 10. května 2021 na nádvořích Pražského hradu zapáleno téměř 30 000 svíček.
Při pietním aktu za oběti pandemie koronaviru bylo 10. května 2021 na nádvořích Pražského hradu zapáleno téměř 30 000 svíček.
Úklid po Zemanově hradní pietě: Úklidová služba se snažila vypořádat s kousky oboustranné lepenky, která na svých místech držela kelímky (11.5.2021)
10
Fotogalerie

Poté, co nás Rusko zařadilo mezi nepřátele, Zeman změnil účes, začal skládat básně a nevychází z pokoje

Na konci minulého týdne ruská vláda schválila seznam nepřátelských zemí, kde vedle USA figuruje už jen Česká republika.

Někteří jsou za to rádi, jiným to je jedno a jsou i někteří, kteří se s tím nemůžou smířit. Mezi třetí sortu patří prezident Miloš Zeman, který celou svou prezidentskou kariéru považoval Rusko za svého přítele. To, že nyní je ten vztah oficiálně pouze jednostranný, prožívá velmi těžce.

„Pana prezidenta zařazení České republiky na seznam nepřátel Ruska velmi ranilo. S něčím takovým vůbec nepočítal. Od pátku je jako tělo bez duše. Ani svůj pudink nedojedl. Máme o něj strach,“ svěřil se tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, který věří, že se pan prezident brzy oklepe a bude znovu ten usměvavý rošťák plný života, jak ho všichni známe.

„Pan prezident se zamkl ve svém pokojíčku na Hradě a odmítá s kýmkoliv komunikovat. To, že už s ním Rusko nekamarádí, ho sebralo jako už dlouho nic. Je úplně na dně. Obarvil si vlasy na černo a teď je takzvaný emo. Skládá ponuré a tklivé básně. Pokusili jsme se ho rozveselit tím, že jsme mu na kolečkové křeslo přidělali na výstuhy plastové pásky z plastových půllitrů, aby mu kolečkové křeslo při jízdě takzvaně „cvrkalo“, ale ani to ho nepřimělo ke zlepšení nálady,“ neskrýval Jiří Ovčáček svou nezměrnou starost o duševní rozpoložení pana prezidenta. 

Video placeholde
Projev prezidenta Zemana ke kauze Vrbětice • Prima

„Málo jí a skoro vůbec nespí. Po večerech se nese z jeho pokoje nářek. Úplně mi to rve srdce, když vidím, jaké má bolístky, a já mu nemůžu nijak pomoci. Omlouvám se...“ rozbrečel se Jiří Ovčáček, který tak musel tiskovou konferenci přerušit.

„Miloš Zeman si prochází klasickým porozchodovým procesem. Pokud vás opustí vaše láska, v prvních chvílích se cítíte naprosto bezradně. Nevíte, co se sebou. Posléze se pokusíte o nějakou velikou životní změnu, jako je například u pana prezidenta nový účes, kterým demonstrujete takzvaný nový začátek. Následuje potom s železnou pravidelností koupě nového automobilu. V případě pana Zemana počítám, že si pořídí nový závodní invalidní vozíček. V této počáteční fázi lze rovněž očekávat takzvaný „zalepovací vztah“, tedy že dotyčný se pokusí rychle najít za ukončený vztah náhradu,“ vysvětluje psycholog a specialista na vztahy Antonín Raček a na jeho slova opravdu došlo. 

„Na příští týden má pan prezident naplánovanou cestu do Běloruska, kde hodlá navštívit prezidenta Lukašenka. Věříme, že mu tato cesta pomůže dostat se z krize,“ potvrdil Jiří Ovčáček, že Miloš Zeman se pokusí takzvaně „jít dál“ a najít si nové kamarády v Bělorusku.

Nám nezbývá, než mu popřát štěstí a s myšlenkou, že čas všechny rány zahojí, doufat, že mu Lukašenko pomůže překlenout toto pro něho těžké období. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že mezi znepřátelené země Ruska opravdu patříme. 

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>