Jan Hamáček a Michal Hašek na sjezdu ČSSD. (1.3.2019)

Jan Hamáček a Michal Hašek na sjezdu ČSSD. (1.3.2019) Zdroj: Blesk:Robert Klejch

Nejdřív Hašek a potom vlastizrada. ČSSD rozjela předvolební kampaň ve velkém stylu

Volby do Poslanecké sněmovny se blíží a politické strany pomalu, ale jistě zahajují své předvolební kampaně. Zatímco například hnutí ANO a jeho předseda Andrej Babiš jede v kampaních, ať už vedených proti němu, nebo naopak na jeho podporu, prakticky po celou dobu, co je politicky aktivní, tak ostatní politické strany vesměs teprve začínají.

Žádná z nich však neměla takový nástup předvolební kampaně jako ČSSD, která ji pojala opravdu ve velikém stylu.

„Boj o sněmovnu bude letos pro nás velmi náročný. V průzkumech se pohybujeme někde na hranici vstupu do Poslanecké sněmovny, takže bylo potřeba pořádně zabrat. Museli jsme letos úplně změnit strategii a zvolit úplně nový přístup ke kampani. Chtěli jsme v první řadě šokovat, což se nám určitě daří. Jmenování Michala Haška mým náměstkem na ministerstvu vnitra. Připravovali jsme to několik týdnů a výsledek opravdu stál za to. Michala Haška nemá nikdo rád. Ani jeho rodina. Ani jeho rodiče a možná ani sám Michal Hašek. Byl to pro nás ideální adept, protože jak už jsem říkal, dneska lidi zaujmete jedině tak, že je šokujete. Návrat Michala Haška byl pro mnohé opravdu šok.

Ale to byl teprve začátek. Takový rozjezd, chcete-li. První fáze šokování byla za námi a my jsme se mohli připravit na další level naší předvolební kampaně. Tím dalším levelem nebylo nic menšího než vlastizrada. Ne ale nějaká ušmudlaná a otrhaná, ale regulérní, nefalšovaná a poctivá velezrada se zapojením Ruska.

Teď se nemluví de facto o ničem jiném. Z pomyslného piedestalu mediálního zájmu jsme sesadili dokonce i covid. Velezrada, to je reklama jak hrom, vám povím. Kdybych provedl velezradu před minulými volbami, mohli jsme je vyhrát a teď bychom byli úplně v jiné pozici,“ vysvětloval předseda strany Jan Hamáček.

Politologové nemůžou upřít Hamáčkovi a celé ČSSD snahu a jistou neotřelou formu kreativity, avšak shodují se na tom, že Hamáček takzvaně přepálil začátek a brzo mu dojde dech.

„S vlastizradou měl raději počkat na dobu těsně před volbami. Teď si podle mě vystřílel náboje. Sice zazářil, o ČSSD se mluví, ale ten hype do voleb určitě neudrží. Pokud si chce ČSSD tento styl předvolební kampaně zachovat, bude muset do voleb přijít ještě s něčím více šokujícím, než je velezrada, a to se přiznám, nevím, co by mohlo být,“ domnívá se politolog Erik Molnár.

„Vlastizradou to teprve začíná. Pan Hamáček má v plánu otrávit děti z mateřské školy, přivést do Čech několik kamionů plných imigrantů z Afriky a taky postaví pořad Prostřeno mimo zákon,“ prozradil zdroj z volebního štábu ČSSD, že Hamáček má, co se týče zadupání pověsti své i celé ČSSD, veliké plány.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že s Michalem Haškem obvykle přichází legrace.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>