Karel Havlíček a Karel Havlíček

Karel Havlíček a Karel Havlíček Zdroj: Úřad vlády ČR

Ministři Havlíček byl na ulici napadem a zbit davem. Je to důkaz, že to děláme dobře, vzkázal z nemocnice. 

Ministři dopravy a obchodu a průmyslu Karel Havlíček byl v pondělí na ulici napaden rozzuřeným davem s loučemi a vidlemi. S mnohočetnými zlomeninami a podlitinami byl posléze ministři odvezen do nemocnice, odkud vzkázal, že jeho napadení je důkazem toho, že to vláda dělá dobře. 

Už v pátek ve svém soukromém a malém Čau lidi ministři Havlíček prozradil, že čím víc hejtrů a nadávek, tím je to větší potvrzení, že to vláda dělá dobře, což je samozřejmě logické. Jak jinak se utvrdit v tom, že to, co člověk dělá, dělá dobře, než když vám všichni tvrdí, že to děláte úplně na hovno. 

V jeho názoru na zpětnou vazbu ho rozzuřený dav s vidlemi a loučemi, který ho dobrých deset minut lynčoval, jen utvrdil.

„Nejhorší je, když se o vás nemluví a nikdo vás nezmlátí. To znamená, že to děláte špatně. Čím víc vás lidi nenávidí a pomlouvají a čím větší přesdržku dostanete, tím je jasnější, že to děláte dobře,“ vzkázal ministři Havlíček z nemocnice, který je podle všeho se zpětnou vazbou spokojen, ale podle jeho slov tam ještě nějaké rezervy jsou.

„Já jsem samozřejmě rád, že mi rozbili hubu a že tím pádem dělám svou práci dobře, neřkuli přímo výborně. Jelikož jsem ale přežil, pořád tam vidím nějaké rezervy. Kdyby mě na ulici někdo rovnou zastřelil, tak je jasné, že jsem úplná špička ve svém oboru a že dělám práci  nejlépe, jak je to vůbec možné, ne-li rovnou nejlépe. 

Moje přežití je pro mě motivací k tomu, abych spal ještě méně a makal dvakrát tolik. Řeknu si panu premiérovi ještě o jedno ministerstvo. Pokud tomu dám všechno, podřídím tomu celý svůj život, tak to by v tom byl čert, aby mě někdo nezastřelil nebo alespoň neunesl, nesvázal u sebe doma ve sklepě a tam mě neumlátil hadicí,“ prozradil ministři Havlíček své plány na léto.

„Ten člověk je úplný psychopat. Nejen že se nám ho nedaří z nějakého důvodu uspat, neboť je rezistentní na všechny typy narkóz, takže byl během operace vzhůru, ale ten člověk vyloženě chce, abychom ho nesnášeli. Ačkoliv je celý v sádře a musí trpět neuvěřitelnými bolestmi, najal si dominu, která ho sem chodí i přes zákaz návštěv bičovat a kopat do rozkroku. Sestřičkám tvrdí, že bolest a nenávist je jeho hnacím motorem,“ pokrčil rameny ošetřovací lékař ministrů Havlíčka, který se prý nikdy s něčím podobným nesetkal. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Havlíček se netěší moc velké přízni veřejnosti.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>