Prezident Miloš Zeman na videokonferenci s Čínou na severu Polska (9.1.2021)

Prezident Miloš Zeman na videokonferenci s Čínou na severu Polska (9.1.2021) Zdroj: Twitter/ Jiří Ovčáček

Miloš Zeman se ještě nevrátil z Polska. Nikdo si toho nevšiml

Už je to týden, co se prezident Miloš Zeman vypravil na zahraniční cestu do Polska, kam neodjel umřít, jak tvrdí někteří zlí jazykové z řad Pražské kavárny, ale zúčastnit se summitu zemí V4.

Vzhledem k tomu, že pan prezident má prostatu jako panic a odešla mu cukrovka, jako jediný na summitu neměl roušku, čímž potvrdil svůj status prezidenta všech a dostál přezdívky Tatíček Miloš.

Od té doby, kdy byl kamerami zachycen, jak je donášen sociálními pracovníky k polskému prezidentu Dudovi, nejsou o panu prezidentovi žádné zprávy ani záznamy.

„Už měl být dávno doma,“ celý se třásl Jiří Ovčáček na tiskové konferenci, kterou mimořádně svolal a na kterou mimořádně téměř nikdo nepřišel.

„Pan prezident se měl vrátit hned druhý den, ale nevrátil se. Kromě mě ho nikdo ani nehledá. Kde to žijeme?“ rozbrečel se tiskový mluvčí.

Podle všeho byl prezident Miloš Zeman naposledy spatřen v Polsku po skončení summitu na krátkém jednání státníků.

„Byl tam jako poslední. Museli jsme ho vzbudit. Byl zmatený a nevěděl, kde je. Zavolali jsme mu ošetřovatele, kteří byli zrovna v tu dobu na obědě. Ti si ho někam odvedli,“ líčí Andrzej Woszinsky, který na summitu zajišťoval catering a který byl poslední, kdo Miloše Zemana na summitu viděl.

Co se stalo potom a kam prezidenta ošetřovatelé odnesli, to není známo.

„Prý se jenom zaběhl. Jak se mohl zaběhnout? Pan prezident se nezabíhá. On ani neodchází a ani se nikdy nikam neodšinul. Pan prezident může být pouze odnesen, vyzvednut, odvezen, přepraven nebo poslán, a to letecky, vlakem nebo lodí,“ vysvětloval Jiří Ovčáček, který se odmítá smířit s tím, jak je situace nadále zodpovědnými orgány zlehčována.

Zatímco Jiří Ovčáček obvolával všechny polské LDNky, popřípadě domovy pro seniory, jestli si tam pana prezidenta někde omylem nenechali, česká společnost si nepřítomnost Miloše Zemana nevšimla.

„On tu není?“ divil se premiér Andrej Babiš, když byl dotázán reportéry, zda bude vyjednávat s Polskem o návratu prezidenta.

Nepřítomnost prezidenta nezaznamenala jak vláda, tak ani samotný Hrad.

„Já nevím. Podle mě bude někde ve sklepě na přístrojích. Nebo jestli má dobrý den, tak se schoval v kumbálu, a až někdo půjde kolem, tak na něho udělá baf. A teď odejděte a nechte mě pracovat,“ reagoval podrážděně kancléř Vratislav Mynář na dotaz, kde je prezident.

Jak je vidno, prezident Miloš Zeman opravdu nikomu nechybí.

 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Miloš Zeman udělal v Polsku pořádnou ostudu.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>