Prezident USA Donald Trump na mítinku "Zachraňte Ameriku".

Prezident USA Donald Trump na mítinku "Zachraňte Ameriku". Zdroj: Reuters

Trumpovi příznivci uvnitř Kapitolu.
Trumpovi příznivci uvnitř Kapitolu.
Trumpovi příznivci před budovou Kapitolu.
Trumpovi příznivci před budovou Kapitolu.
Trumpovi příznivci před budovou Kapitolu.
10
Fotogalerie

Trump byl odejit téměř ze všech sociálních sítí. Nevzdává se a o ukradených volbách informuje občany na ICQ a myspace

Americký prezident se po incidentu, kdy jeho podporovatelé obsadili násilně kapitol, potýká s úbytkem platforem, na kterých může do světa křičet své nepotvrzené pravdy o tom, jak mu demokraté ukradli volby. 

Jelikož mnozí považují vystupování Donalda Trumpa na sociálních sítích, kde vesměs vyzýval své podporovatele, aby o sobě dali vědět, za nebezpečné nejen pro USA ale i pro Donalda Trumpa samotného, byla mu na nich pozastavena nebo přímo zrušena jeho aktivita. 

Účet na Twitteru mu byl rovnou zrušen, stejně tak i na Snapchatu Dále mu byl pozastaven přístup k jeho účtům na Facebooku a Instagramu. 

Jelikož je ale Donald Trump velmi zarputilý jedinec, který se nevzdává i když by se vzdát měl, bojuje o svou pravdu (jedná se v tomto případě opravdu jen o jeho pravdu. Objektivně to pravda není) na alternativních platformách. 

Ačkoliv současné nejpoužívanější sociální sítě a komunikační platformy Donalda Trumpa takzvaně odstavili, americký prezident sáhnul po těch méně konvenčních. 

O ukradených volbách a konspiračních teorií informuje své fanoušky prostřednictví ICQ, které z nějakého důvodu stále ještě existuje. 

„Oou,“ rozezní se klasický vysoký hlásek coby tón, když na icq obdržíte zprávu. Aktuálně tento tón uslyšíte výhradně jen tehdy, když vám Donald Trump napíše, že mu demokraté ukradli volby a že to je špatně pro Ameriku. Nikdo jiný totiž na ICQ nepíše. 

Vedle ICQ Donald Trump také začal poměrně aktivně působit na sociální síti Myspace, která je známá především díky tomu, že spousta lidí nevěří, že ještě funguje. Sociální síť Myspace má už nejlepší léta za sebou stejně jako Donald Trump, takže bylo logické, že ti dva si k sobě našli cestu.

Na Myspace kromě klasických narážek na ukradené volby a burcování svých fanoušků, aby vyšli do ulic, Donald Trump rovněž zveřejňuje svá hudební videa, na  kterých zpívá nebo tančí. Tímto chce oslovit hlavně mladou generaci. Ano, přesně tu generaci, která frčí na Tik Toku a o Myspace nikdy neslyšela. 

Odborníci se domnívají, že i přes značný zápal, kterým Donald Trump oplývá, využíváním posledních dostupných komunikačních platforem neosloví tolik lidí, jako za éry Twitteru a jeho nářky i nepodložené výkřiky do tmy tak zůstanou nevyslyšeny. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že většina sociálních sítích  zrušila Trumpovy účty, kvůli vtrhnutí jeho fanoušků do amerického Kapitolu.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>