Roman Prymula - ilustrační snímek

Roman Prymula - ilustrační snímek Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Česká republika vysílá do Běloruska Prymulu, aby zploštil křivku policejního násilí

Současná situace v Bělorusku trápí nejednoho státníka napříč celou Evropskou unií a Česká republika není výjimkou. Premiér Andrej Babiš označil dění v Bělorusku za katastrofu a nastínil několik kroků, jak situaci alespoň částečně uklidnit. Podle premiéra je potřeba zmírnit policejní násilí páchané na demonstrantech.

„Když se podíváme na tu křivku policejního násilí, tak ta neustále roste. Podle vývoje to vypadá, že dokonce exponenciálně. My jsme malá zemička, ale i tak můžeme situaci v Bělorusku mírnit,“ míní Andrej Babiš.

Aby dostál svým slovům, ještě tento týden hodlá do centra dění vyslat českého šampiona na zplošťování křivek Romana Prymulu zvaného zplošťovač.

„Pan Prymula v minulosti dokázal, že zplošťování křivek je jeho denní chléb. Není náhodou, že si z červnového mistrovství Evropy ve zplošťování přivezl zlatou medaili. Většího odborníka v současnosti Evropa nemá, a proto je naší povinností pana Prymulu na místo poslat, ať křivku policejního násilí zploští co nejvíce,“ potvrdil Andrej Babiš pomoc České republiky směrem k Bělorusku.

„Ten člověk je úplný maniak. Já do Běloruska nepojedu. Nejsem žádný akční hrdina, abych tam pobíhal mezi těžkooděnci a za pomocí statistiky a roušek je začal zplošťovat,“ bědoval Roman Prymula, kterému se do Běloruska moc nechce. Obává se hlavně o své zdraví.

„Určitě vnímám obavy pana Prymuly, leč nedá se nic dělat. Když jste jediný, kdo to může udělat, tak to prostě udělat musíte. Pokud bude pan Prymula klást odpor, bude do Běloruska odvezen proti své vůli. Má to jako dodatek v pracovní smlouvě. Navíc pan Prymula na to nebude sám. Já chápu, že ke zplošťování křivek jsou potřeba různé nástroje, proto mu s sebou do baťůžku přibalíme chytrou karanténu. S chytrou karanténou zploští křivku policejního násilí za pár dní a pak zase může jet domů,“ reagoval Andrej Babiš na odmítavé stanovisko Romana Prymuly.

„Já nechci. Já tam nechci. Nechte mě na pokoji,“ křičel Roman Prymula, když ho hasiči vytáhli z jeho kanceláře, odvezli na letiště a posadili do vládního speciálu, který míří do Běloruska.

„Romane, nedělej nám tady ostudu. Zastupuješ Českou republiku. Trochu hrdosti, sakra,“ okřikl plačícího Romana Prymulu Andrej Babiš, který byl na místě odletu vládního speciálu, aby pohovořil s novináři a vyfotil se tam na svůj Facebook.

„Ještě mu dejte ten baťůžek s chytrou karanténou,“ instruoval letecký personál těsně před tím, než se dveře letadla za mohutného potlesku všech přítomných zavřely.

Přesně ve 12:30 tak vládní speciál s Romanem Prymulou odletěl. Odborníci očekávají, že pokud Roman Prymula v Bělorusku přežije první noc, je velmi pravděpodobné, že křivka policejního násilí bude zploštěna nejpozději do pátečního oběda.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že Sněžka není nejvyšším vrcholem v Česku.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>