Lustrace, prověrky a podvodníci ze seznamky aneb Tajemství telefonátů mezi kamarádkami

Lustrace, prověrky a podvodníci ze seznamky aneb Tajemství telefonátů mezi kamarádkami Zdroj: koláž reflex.cz

Lustrace, prověrky a podvodníci ze seznamky aneb Tajemství telefonátů mezi kamarádkami

Když se muž zeptá ženy, o čem se baví s kamarádkou, dostane se mu odpovědi: „O ničem.“ Na což následuje podezíravé: „A to o ničem prokecáte dvě hodiny na telefonu?“ Chcete to tedy vědět? Dnes odhalím jednu z mnoha mužům zatajených aktivit, které probírají ženy jenom spolu. Po telefonu. Ne dvě, ale tři i více hodin.

Zadaná kamarádka M. B. se inspirovala mou nově vycházející knihou Pouštní seznamka, která popisuje události z emirátského Tinderu. Zaujalo ji to tak, že si sama založila v Česku Tinder a na měsíc si ho předplatila, aby zjistila, jaká individua se tam pohybují. Nejprve byla zklamaná z Čechů, a to po první konverzaci s Pepou, který napsal: Ahojda, jak se máš? Odepsala, že zrovna dojídá svatomartinskou husu a Pepa z Depa se vyjádřil, že je nudná, a zablokoval ji. Další kandidát se díval v televizi na nějaký sport a tím konverzace skončila. Ovšem potom se začali ozývat Francouzi, kteří lichotili, bavili a byli kdykoliv k dispozici. M. B., která mluví i píše univerzitní francouzštinou, jich jako v Člověče, nezlob se nasadila do domečku hned několik a jala se je zkoumat. „Poslouchej, to už je třetí borec, kterému se zabila manželka s děckem v autě,“ divila se. Něco tu nehrálo. „Pokračuj ve výzkumu,“ nabádala jsem ji sobecky, „to se mi bude hodit do pokračování knížky!“

A tak M. B. strávila několik hodin na Tindru jako elektronická Policie Modrava. „Začíná to být napínavé! Ten hezoun z Paříže mě nutí, ať si zruším účet na Tindru, že on si už zrušil svůj. Chce mě jen pro sebe. A to se spolu bavíme pár hodin! Uzurpátor!“ Poslala mi fotku. Byl opravdu krásný. Až moc krásný. Tak mě napadlo, že si ho pěkně prolustrujeme. Hned jsem si předplatila aplikaci Pimeyes s rozpoznáváním obličeje na základě očí. Když na obrazovku vyjely výsledky hledání, čuměly jsme obě jako husa do flašky. Fotky byly samozřejmě vykradené z Instagramu nějakého maďarského populárního herce. M. B. ho chtěla zablokovat hned, ale nařídila jsem jí, že musí zjistit jeho pravou identitu. Po rychlém odhalení se viník přiznal, že identitu ukradl proto, že by se jí jinak nelíbil. „Proč?“vyzvídala M. B. „Protože jsem černoch,“ přiznal se. „Tak se demaskuj!“ nařídila mu. Přiletěla fotografie asi dvacetiletého Qfričana z Pobřeží Slonoviny vsazené do pozadí slumů. Až nám ho bylo líto. Ale i tak to stále mohla být nějaká žena z Tišnova, která vykradla foto černochovi z Instáče.

Průzkum Tinderu zabere mnoho času a v blízké spolupráci není divu, že trávím na telefonu s kamarádkou hromadu času. Tolik zajímavých objevů v práci neuděláte! Ovšem vysvětlujte to chlapům. Nejen že vás nařknou, že se flákáte a vymýšlíte pi....y, ale ještě vás podezírají, že podvádíte. Takže nic. Podle mužů se po telefonu mají sdělovat jen důležité informace, jako například že Katar zakázal podávat alkoholické nápoje na stadiónu MS ve fotbale. Hm.