Blondýna v Arábii: Whatsappové záhady a zábavy

Blondýna v Arábii: Whatsappové záhady a zábavy Zdroj: Reflex.cz

Martina je kráva, ředitelka je pí*a aneb Záhady a zábavy (nejen) textových zpráv

Také jste si všimli, že pošlete-li whatsappovou zprávu a následně ji vymažete, přijde vám okamžitě dotaz: Co jsi to vymazala? Nedávno jsem poslala zprávu „Martina je kráva“  omylem právě Martině. Musím zprávu vymazat a Martině pak dlouhosáhle lžisvětlovat, že jsem vlastně psala na pracovní skupinu a omylem vybrala nesprávnou adresátku. Vymazané zprávy jsou totiž podezřelé. Ještěže existuje možnost Vymazat pro všechny. Bohužel je hned pod ní funkce Vymazat pro sebe, a pokud tuto v panice vyberete, jste v p...i jako Baťa s dřevákama.

Další whatsappová funkce, která mě baví, jsou hlasové zprávy. Které zapnete omylem. Tuhle se nám na pracovní skupině objevila hlasová zpráva jedné méně elektronicky zdatné učitelky, která omylem zmáčkla mikrofon a desetiminutovou zprávu poslala na pracovní skupinu, ve které bydlí i koordinátorka a ředitelka. Hned jsem si to poslechla, neboť mi bylo jasné, že půjde o nějakou pěknou exotiku.

Voice note začínala nevinnou konverzací učitelky s nějakým malým děckem: „Zelená, modrá, červená, žlutá… A jaká je tvoje oblíbená barva, Mohamede?“ Kolem minuty 8:05 už učitelka narazila na nějakou kámošku ve sborovně: „Ta ředitelka je neskutečná p...a, hned bych jí nakopala do...“ Cha cha! Okamžitě jsem učitelce volala, ať zprávu vymaže, a ona amatérsky zvolila „Vymazat pro sebe“.

Jiná zábavná funkce je „obrácené selfíčko.“ Již několikrát jsem dostala foto podlahy, koberce a trávníku. Super! Samozřejmě jsem odpověděla: Moc ti to sluší a selfíčko bylo… vymazáno pro všechny. I funkce psaní hlasem pobaví. Maminka mi často pošle zprávu typu: Troyi, jsme v Midsomeru. Jasně. Já zapomněl.” A tak hned vím, u jakého seriálu usíná.

Ještě se ale musím zmínit o šedých a modrých fajfkách značících, zda byla zpráva doručena a přečtena. Fikané! Bohužel, Whatsapp stejně ukáže, že jste online, když jste online. Já jsem si vypnula funkci „naposledy viděna“, aby mě nikdo neotravoval, proč neodepisuji.

Bohužel si toho opět všimla maminka a začala vypisovat: Kde jsi? Kde jsi? Jsi naživu? Nestalo se ti něco? Načež vyhlásila celostátní pátrání po mých mezinárodních přátelích. Pohotovosti jsem si všimla až v hodině matematiky a zeptala se, co se děje, proč tak panikaříme? Odpověď zněla: Děsně jsem se lekla, neboť tě Whatsapp vůbec nemůže najít. Takže pozor! Whatsapp může být dobrým služebníkem, ale i zlým pánem.

P.S: Maminka moje online sloupky naštěstí nečte, tak ne abyste jí to někdo vyslepičili.