Střízlivé problémy. Jak přežít víkend bez alkoholu a nezbláznit se z toho?

Střízlivé problémy. Jak přežít víkend bez alkoholu a nezbláznit se z toho? Zdroj: koláž reflex.cz

Střízlivé problémy. Jak přežít víkend bez alkoholu a nezbláznit se z toho?

Stane se to každému: špatně se vyspíte a pak následuje fičák negativity. Prostě na všem vidíte mouchy a nedá se to zastavit. Sobota byla opravdu na odstřel. Možná se k tomu přidružil i fakt, že jsem si za cíl vytyčila nealkoholický víkend a to mé šílené psyche nepřidalo.

Již od rána jsem „měla kovid“ a na cvičení jsem se dostavila pozdě. Pak mě napadlo, že jsem zapomněla přispět na sbírku „baby shower“, neboť úplně nová učitelka je preggers a teď její kámošky žebrají po ostatních na dárky.

„Už jsi odevzdala desátky na děcko báby, kterou neznáme a na jejíž novorozeneckou párty nepůjdeme?“ píšu kamarádce Grace.

„Jo,“ napsala.

Já si myslím, že to je forma vydřidušství a žebroty, a to je nelegální.“Grace ocenila, že jsem dnes tedy ve formě.

„Bude snad někdo přispívat na moji menopauzu? Co je na tom vlastně za umění roztáhnout nohy a přivítat spermii? Proč za to platím?“ Grace sice souhlasila, ale napsala, že ona peníze dala, aby měla dobrou karmu. Že se nám to určitě vrátí.

„V jaké formě?“ zajímalo mě. Karma je výmluva slabochů. Kam jsme to dospěli? To už teď budeme vybírat na každého, komu se protrhl kondom? Okamžitě se mi „vrátil kovid“. Posilovací studio otevřelo dveře a z nich se vylinul tak odporný zápach, že bych jej po brněnsku nazvala „rychna“.

„Proč ty zumbařky tak strašně smrdí?“ postěžovala jsem si Grace. Tak prý proto, že tanec je kardio a my se při našem cvičení se zátěží (bodypump) tak strašně nezpotíme.

„Smrdí to tu jako v chlívě, a to se někteří prosím pohoršují nad prasaty. Přitom prasata ve srovnání s tímto přímo voní!!!“ Rozprášila jsem v rádiu 2 metry kolem sebe drahý parfém Angel, aby bylo každému jasné, že já nesmrdím a puch nepodporuji.

Grace přestala komunikovat, neboť na rozdíl ode mě nealkoholický víkend neměla. Naopak mi poslala video panákové rulety, ve kterém (asi schválně) prohrávala. Sázela do sebe čucíky ostošet.

Po cvičení jsem šla na pláž, ale samozřejmě si vedle mě sedli Slováci. Kam už mám v Abu Dhabi jít, aby mě nepronásledovali lidé, kteří rozumějí mému jazyku? Teď nemohu volat kamarádce v Česku a používat hlasité vulgarismy! Okamžitě jsem „dostala kovid“. Den blbec skončil špatně. Po pláži jsem se osprchovala a do večerky se zhnuseně válela na gauči, čuměla na Netflix a objednávala jídlo. Možná by se můj den neznámému pozorovateli zdál pěkný: fitko, pláž, filmy, jídlo... Ale mně ne.

Už se těším do práce, kde mě koordinátorka zavalí šedesáti úkoly, děti se dostaví se zelenou nudlí u nosu a budou chtít celý den chodit na záchod, na hřiště a na svačinu, a na rodiče, kteří mě obviní, že jsem jejich malého génia ještě nenaučila číst, a dále i nadbytek plánování a suplování. Protože když se člověk špatně vyspí a ještě nepije, je jedno, zdali je v rajské zahradě nebo v uranových dolech.