Blondýna v Arábii - gepard

Blondýna v Arábii - gepard Zdroj: koláž reflex.cz

Gepard nepočká. Jak cestovat mimo čas a prostor?

„Dobrý den, kde jste?“ volá mi neznámé české číslo. „No, doma jsem, kde bych byla. Proč mi voláte?“ „Máte tu objednané místo v Gepard expresu do Vídně a my odjíždíme.“ Abyste byli v obraze, Gepard je autobusová společnost, která jezdí (nejen) z Brna do Vídně na letiště a já si u nich často objednávám jízdenky. Doposud se mi však nepodařilo trefit ten správný den, měsíc a rok. A to ne že bych necestovala!

Náhodou, sbalit si umím. Na poslední chvíli nahážu, co mi přijde pod ruku, do zavazadla na deset kilo a jsem ready. Na letišti se pak orientuji skvěle. Všechno najdu, nastoupím do správného letadla a doletím, kam potřebuji. Problém jsou pro mě termíny. Nevím proč, ale trefit se do správného data odjezdu, příjezdu, odletu a příletu je pro mě nepřekonatelný problém. A tak mě cestování s nízkonákladovými společnostmi, autobusy a vlaky nakonec vyjde na víc, než kdybych letěla s Emirates business class.

Letos jsem objednala tři různé autobusy na špatné datum. Dále jsem třikrát měnila datum letu, neboť měsíce počítám na prstech a den je jako plus mínus autobus. Nakonec pláču kamarádce do telefonu: „Prosím tě, mohla bys mi objednat Geparda? Já už jsem se zase netrefila...“ Sedím v Abu Dhabi a Gepard mě vyvolává, že jsem nenastoupila. Poté mi pošlou formulář spokojenosti. Což o to, spokojená bych byla, kdyby pro mě datum 6. 8. neznamenalo to stejné jako 8. 6. Známí a rodina se mě ptají, kdy přijedu do Česka. No, kdy. Až se mi podaří koupit Geparda a letadlo na správný den. Tak potom. V mezičase přemýšlím, co by se mi tak asi vyplatilo přivézt z Česka, když mám povolené jen desetikilové zavazadlo a vychází mi z toho pouze aplikovaný botox a výplně. Ksicht mi vážit určitě nebudou. „Dobrý den, čekáme tu na vás na letišti ve Vídni...“volá mi další Gepard a já si smutně odečítám čtyřista korun za každý propásnutý autobus.