Aleš Procházka

Aleš Procházka Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Neustoupím výhrůžkám a vydírání kvůli očkování, říká herec Aleš Procházka

Podle herce Aleše Procházky (58) se česká společnost nebezpečně vrací ke stylu uvažování a chování, jenž byl typický pro dobu komunistické normalizace. Kdo není s námi, je proti nám.

Neočkovaný Aleš Procházka se proti tomuto uvažování a chování rozhodl postavit. A to mimo jiné tím, že odmítl přijmout podmínky, jež na začátku prázdnin v jednom ze svých dopisů zaměstnancům a externím spolupracovníkům rozeslal ředitel Městských divadel pražských Daniel Přibyl.

Začneme netypicky, od konce vaší kauzy. Dostal jste se do sporu ohledně požadavků a podmínek, které na vás jako na herce, co zatím není očkovaný, během léta v divadle měli. Teď se zdá, že jste dosáhl svého.

Vypadá to tak. Chodí mi kvůli tomu i děkovné zprávy. Kolegové volají a gratulují.

Jenže vy jste byl v tom sporu dlouho osamocený. Děkují vám i kolegové, kteří se dosud tvářili, že je vše v pořádku?

I ti, o nichž jsem netušil, že o mém sporu vůbec vědí. A já chci poděkovat vám.

Za co?

Za to, že jste se mým případem zabývali a za ředitelem šli s dotazy. Jinak jsem na to byl skutečně sám. Ředitel nakonec rozeslal dopis, že už na doložení bezinfekčnosti netrvá, jen ji doporučuje. A že ti, kteří ji nemohou doložit, mají v divadle zdarma k dispozici testy na počkání.

 

 

A víte, že to může být jen dočasné? Že až dojde opět ke zpřísnění pravidel, možná se vrátí to, proti čemu jste se postavil?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!