Video placeholde
Historicky první ples Reflexu
Historicky první ples Reflexu
Historicky první ples Reflexu
Historicky první ples Reflexu
Historicky první ples Reflexu
37
Fotogalerie

Stepující Havelkové, Brzobohatý za klavírem a poklona opravdovým hvězdám. To nejlepší z Plesu Reflexu

Vyprodaný Velký sál pražské Lucerny byl svědkem unikátní události. Časopis Reflex oslavil své třicáté narozeniny svým historicky prvním plesem, který se vydařil natolik, že už nyní se chystá další ročník. Zaplněnému parketu vyhrávali k tanci Ondřej Havelka se svými Melody Makers (zastepoval si i se synem Vojtěchem) i Ondřej Gregor Brzobohatý a na červeném koberci ve tvaru X se klanělo opravdovým hvězdám. Podívejte se na ty nejlepší momenty v našem videu v úvodu článku.

Swing is not dead! To byla věta, kterou Ondřej Havelka před plesem pořád opakoval. A za pravdu mu daly hned první minuty akce, kdy se na parketu předváděli tanečníci všech věkových kategorií. I když byla tedy hudební a taneční složka důležitá, to nejdůležitější bylo ocenění Hvězd Reflexu. Tedy lidí, které naše redakce v uplynulém roce vybrala jako pozitivní vzory lidského počínání. Pro cenu si třeba přišel režisér a producent Václav Marhoul, dokumentaristka Helena Třeštíková, mnohonásobná pěstounka Marcela Tobiášová i Jana Tobiášová, která zažalovala Andreje Babiše.

Charakter hvězd byl různý, všem se ale přítomní hosté poklonili bez výjimky. Po dojemných momentech ocenění a klavírní vložce Ondřeje Brzobohatého přišel na řadu ostrovtip Petra Čtvrtníčka, který představil svou cinknutou tombolu. Závěr pak patřil Beatles revivalu PANGEA a za zvuků čtveřice z Liverpoolu se všichni pozvolna rozcházeli domů.