Letoun Eurofighter - ilustrační snímek

Letoun Eurofighter - ilustrační snímek Zdroj: wikimedia.org

Na severu Německa se po srážce zřítily dva letouny Eurofighter, piloti se stihli katapultovat

Na severu Německa se dnes po srážce zřítily dva armádní bojové letouny typu Eurofighter. S odvoláním na bundeswehr o tom informovala agentura DPA. Oba piloti se stihli včas katapultovat. Příčina nehody zatím není známa.

Víceúčelové letouny bundeswehru se srazily poblíž jezera Fleesensee asi 60 kilometrů východně od Schwerinu, metropole německé spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko. Jeden ze strojů dopadl podle mluvčího zemského ministerstva vnitra do lesa nedaleko vesnice Jabel, druhý na okraj lesa u vsi Nossentiner Hütte. Obě vesnice jsou od sebe vzdáleny asi deset kilometrů.

Podle rádia Ostseewelle na místech dopadu letadel začal les hořet. Na videu, které rádio zveřejnilo, jsou vidět dva sloupce dýmu.

Bundeswehr uvedl, že se oba piloti stačili katapultovat, ale najít se podle německých médií zatím podařilo pouze jednoho. Zda byl v okamžiku neštěstí někdo na místě dopadu letadel, není jasné.

Oba stroje podle agentury DPA patřily jednotce armádního letectva, která sídlí v Rostocku, asi 60 kilometrů severně od místa neštěstí.