Už v pondělí 6. května se spustí historicky první český charitativní MMA zápas pro podporu veteránů a jejich rodin.

Už v pondělí 6. května se spustí historicky první český charitativní MMA zápas pro podporu veteránů a jejich rodin. Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Už v pondělí 6. května se spustí historicky první český charitativní MMA zápas pro podporu veteránů a jejich rodin.
2
Fotogalerie

„V patnácti mě přepadli čtyři gauneři. Dali mi nůž k břichu,“ říká zápasník MMA Jakub Kukla

V pondělí 6. května se v přímém přenosu České televize porve voják s policistou. Josef Štummer a Jakub Kukla jsou totiž profesionální zápasníci MMA a oba se zúčastní historicky prvního charitativního gala večera bojových sportů na podporu válečných veteránů a jejich rodin CZ FIGHTERS FOR VETERANS.

Desátník Josef Štummer slouží v Liberci u 31. pluku a vstupem do armády si splnil dětský sen. Zápasí také v KSW. Když ho oslovil profesionální zápasník UFC a jeden z hlavních organizátorů projektu CZ FIGHTERS FOR VETERANS David Dvořák, zda by se taky nechtěl poprat za dobrou věc, neváhal ani na okamžik. „Je to možnost, jak pomoci rodinám, které přišly ve válce o otce. Novodobí veteráni taky umírají,“ říká Josef Štummer. A nejen oni… „Mám náročnou a někdy nebezpečnou práci, ale nikdy mě nenapadlo, že to tak vnímají i moje děti. Zatrnulo mi, když mi moje dcera jednou řekla: ,Já mám strach, že se ze služby nevrátíš domů. Bojím se, že tě zabijou,‘“ říká major Jakub Kukla, který působil jako operativec na protidrogovém oddělení.

Také on je profesionální zápasník MMA. Do klece ho přivedlo trauma, které prožil jako kluk. „Když mi bylo patnáct let, čtyři gauneři mě přepadli za bílého dne, dali mi nůž k břichu. Bojový sport mi pomohl se s tím vyrovnat,“ říká Jakub Kukla.

Fotografka Reflexu Nguyen Phuong Thao bojovníky zvěčnila a vy jejich portréty můžete získat zde. Výtěžek aukce, kterou pořádá Reflex, je určen na pomoc válečným veteránům a rodinám vojáků, kteří za naši zemi položili život.

Vydražené snímky budou předány 14. května 2024 v pražské restauraci Červený Jelen, kde se osobně se zápasníky také setkáte.