Jan Hamáček a Andrej Babiš - ilustrační snímek

Jan Hamáček a Andrej Babiš - ilustrační snímek Zdroj: Dan Materna / Mafra / Profimedia.cz

ČSSD nemá názor. „Nemáme čas na názor, musíme sloužit,“ řekl Hamáček a šel Babišovi umýt žínkou auto

V pátek proběhne ve sněmovně hlasování o důvěře vlády a ČSSD se chystá během hlasování ze sálu odejít. To se tak nějak dalo čekat, neboť tím ČSSD vysílá jasný signál, že nejenom že nemá názor, ale i nadále se drží svého přizdisráčství.

Pokud by totiž ČSSD hlasovala o důvěře, znamenalo by to, že nějaký názor má. To by bylo pro zbylé voliče ČSSD velmi matoucí, neboť ti spoléhají na ČSSD právě proto, protože nemá žádný názor, a to jim vyhovuje.

„My si zakládáme na tom, že jsme jediná strana, která nemá názor. Hýčkáme si skutečnost, že jsme nejopatrnější ze všech politických uskupení. Já sám jsem roky makal na tom, abych působil nemastně neslaně a aby si se mnou kdokoliv obrazně vytíral zadek. Přece to teď nebudeme měnit? Naši voliči to o nás ví a fandí nám. Navíc my nemáme čas na to, mít názor. Než se shodneme na nějaké věci, celé dějiny nám protečou mezi prsty. V ČSSD to není jen tak, se na něčem shodnout. To může trvat roky a roky. Nemít názor je mnohem rychlejší a my jsme tak jako strana o to více flexibilní a můžeme lépe sloužit,“ pochvaloval si Jan Hamáček, který bezprostředně po tiskové konferenci spěchal na Čapí hnízdo, kde musel kydat hnůj a leštit Babišovi auto.

„Honza je hodnej kluk. Celá ČSSD nám pomáhá. Ještě že je máme. Sám Honzík se nabídl, že bude v rámci koalice prát prádlo všem poslancům ANO a nosit nám kávu. Rovněž na Čapím hnízdě, které tedy není moje, odvádí dobrou práci jako správce. Ostatní poslanci ČSSD se taky umí otáčet. Vynáší nám smetí, vytírají podlahu v kancelářích, no prostě když je něco potřeba, ochotně to udělají,“ pochvaloval si Andrej Babiš koaliční spolupráci s ČSSD.

„Akorát teď mě trochu naštvali. Já chápu, že nemají žádný názor a že neustále lavírují na pomezí lezení mi do zadku a podbízení se voličům, ale pochlapit se tedy mohli. Myslím tím, že by vládu podpořili. Oni místo toho zbaběle odejdou ze sálu. No, tak si nalejme čistého vína, to se od nich dalo tak nějak čekat, že? Nicméně jsem tajně doufal, že se pochlapí. Asi jsem doufal marně,“ povzdechl si Andrej Babiš a šel zkontrolovat své auto, jestli Jan Hamáček smyl i ty nejmenší šmouhy. O tom je politika. O těch detailech. O tom, jestli Hamáček plní Babišovi úkoly na sto procent.

Do ČSSD se pustila i opozice, neboť ta se s chutí pouští do všeho, co souvisí s vládou. Ostatně od toho tu je.

TOP 09 ústy Miroslava Kalouska potvrdila, že Babiš je zlo. Tomio Okamura se nechal slyšet, že konečně zastavil diktát EU a že je tím pádem největší žijící Čech. Komunisté si v rámci vnitrostarnické diskuse ohledně hlasování o důvěře vlády odhlasovali fronty na banány a Piráti svorně tvrdí, že je čas je na ně konečně pustit a celou vládu zdigitalizovat.

Veřejnost, vyjma tedy voličů ČSSD, volá po tom, aby se konečně tato strana vzchopila a už něco proboha udělala. Cokoliv. Někteří občané jsou ochotni přijmout i nějaký opatrný názor z úst předsedy Hamáčka. Pokud by řekl, že Babiš je zlo, ale někdo s ním vládnout musí a že tím někdo bude ČSSD, bylo by to lepší než nic.

Všechny snahy jsou však marné. ČSSD se své politiky bez názoru nevzdá a bude v ní pokračovat, dokud úspěšně nedosáhne svého cíle. Tedy jednoprocentního volebního výsledku.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou naproti tomu je, že vánoční trhy v Berlíně budou kvůli bezpečnosti připomínat vězení.