Tomio Okamura (SPD) a suši

Tomio Okamura (SPD) a suši Zdroj: Archiv Blesku

Tomio Okamura šel do politiky, aby mohl ve sněmovně prodávat suši

Tento týden se potvrdilo to, o čem se dlouze pouze spekulovalo. Vyšlo najevo, že Tomio Okamura pokoutně prodává po poslanecké sněmovně suši a možná i něco víc. Přítomnost Okamury v politice byla pro mnohé záhadou. Čeho chce dosáhnout? Vždyť ho nikdo nebere vážně? Proč útočí na nejnižší lidské pudy a straší lidi imigranty? Otázek kolem Okamury bylo vždy více než odpovědí. 

Samozřejmě, že ti největší optimisté opatrně hlásili, že Okamura to myslí celé vážně a že opravdu hodlá spasit republiku. Někteří z nich dokonce zašli tak daleko, že přirovnávali Okamuru k Masarykovi, ale těch moc nebylo a většinou to byli členové SPD, přičemž jedním z nich byl i sám Okamura.

Většina populace mohla o pravých úmyslech Tomia Okamury pouze spekulovat. Objevovaly se názory, že Okamura hodlá vytunelovat poslaneckou sněmovnu. Někteří tvrdili, že připravuje půdu k vylodění japonských válečných lodí na Orlíku a následné anexi celé republiky. Těch variant bylo mnoho,  ale nikdo neměl hmatatelný důkaz toho, proč Tomio Okamura existuje.

Až do teď. Po sociálních sítích se začal šířit email, který Tomio Okamura zaslal všem  členům poslanecké sněmovny, kde poslancům nabízí skvělé japonské dárky, jako je například parádní suši set, ze svého japonského kšeftu. Vše tak najednou získává jasné obrysy.

Tomio Okamura se dal na politiku, aby mohl prodávat v poslanecké sněmovně své japonské výrobky. Objevil díru na trhu, neváhal a šel do toho.

Mail s nabídkou suši z poslaneckého e-mailu Tomia Okamury. Ten říká, že je to fakeMail s nabídkou suši z poslaneckého e-mailu Tomia Okamury. Ten říká, že je to fake|Archiv

Prodejní maringotka

Už z dob, kdy byl Okamura senátorem, se šířily nepotvrzené informace, že si Okamura v senátu otevřel malý stánek se suši setem a prodával senátorům japonské výrobky. Jakmile Okamura vyčerpal nákupní potenciál senátu, vrhnul se na poslaneckou sněmovnu, kde je potenciál větší.

„Ano, je to tak. Tomio Okamura projíždí uličky poslanecké sněmovně na svém kole s přidělaným velkým košíkem a prodává suši sety. Už s tím začíná být otravný. Byly doby, kdy dotáhl do sněmovny dokonce pojízdný krámek, ale to jsme mu zatrhli. Bylo to nevzhledné. Jednalo se velikou maringotku s velkým výdejním oknem. Prodejní maringotka do poslanecké sněmovny přitahovala pochybné občany. Nakonec to dospělo do takové fáze, že maringotku obsadili Romové a po nocích hráli v poslanecké sněmovně na kytary. Z toho důvodu byla prodejní maringotka pana Okamury na jeho náklady zklikvidována a pan Okamura se soustředil výhradně na aktivní prodej,“ vysvětloval jeden z poslanců, který si však nepřál být jmenován, neboť má od Okamury věrnostní kartičku se slevou a bojí se, že by o ni mohl přijít.

Protřelý obchodník

„Chcete to zabalit, anebo si to sníte tady? A kolik těch setů budete chtít?“ ptal se Okamura novinářů, kteří za ním přišli do sněmovny a chtěli nějaké vysvětlení. Podle všeho Tomio Okamura už nic neskrývá a odhalil svůj skutečný záměr. Prodávat japonské nesmysly. Tím se to celé vysvětluje a krásně to do sebe zapadá.

Tomio Okamura není žádný populista ani pošuk, co provozuje chráněnou dílnu pro lidi, které nikdo jiný nechtěl a dal tomu jméno SPD. Naopak je to protřelý obchodník, který přesně ví, co chce a jde si za tím. Přejeme panu Okamurovi, aby prodal ve sněmovně hodně suši setů. Už jenom proto, co všechno kvůli tomu obětoval.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je ohrožení našeho světa.