Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: ČTK

Babiš ukončil svůj blog a to je velká škoda, byl to zvláštní zdroj

Vicepremiér, ministr financí a předseda hnutí ANO psal od začátku listopadu do pondělka tohoto týdne na webu iDnes.cz (je jeho majitelem) svůj blog pod názvem Deník nepolitika. Teď ho ale ukončil.

Sám to zdůvodňuje takto: „Přibylo mi povinností i politické odpovědnosti. Na základě mých posledních mediálních výstupů jsem si uvědomil, že každé mé slovo je probíráno ze všech stran a že může mít vliv na mediální hodnocení nejen mé osoby, ale i celé vlády. Těch náhodných nedorozumění, která se v médiích objevují, je v poslední době víc než dost, proto jsem se rozhodl tímto 13. dílem Deník nepolitika ukončit.“ Podle stylu článků je jasné, že Babiš nepsal své příspěvky sám, že to bylo dílo někoho jiného, jenže to je ve světě politiky všude ve světě běžné, nelze mu to vyčítat.

Andrej Babiš ale ve svých příspěvcích dělal přesně to, co se dělat vůbec nemá. Často prozradil i to, co ještě nebylo dojednáno, nebo jak ve skutečnosti vypadá situace v koalici. Možná i proti své vůli se tak pro veřejnost stal vítaným zdrojem informací. S tím je alespoň na jeho blogu konec.

Ostatní členové koalice budou mít zcela jistě z jeho rozhodnutí radost. Politika se stejně jako jiná povolání má vykonávat tak, že nevystavujete kolegy do nepříjemných situací jen proto, že jste prostořeký a že vám to prostě nedá, tak hned běžíte k počítači.

Babiš vždy tvrdil, že „není politik“. Jako zdůvodnění ukončení Deníku nepolitika ale uvádí, že mu „přibylo politické odpovědnosti“. Takže přece jenom se už stal politikem? Pokud ano, bylo na čase.