Zdroj: PHK marketing

Každá čtvrtá hypotéka na trhu je FÉR

Hypoteční trh trhá rekordy. Důvodem vysokých objemů půjčených peněz jsou historicky nejnižší úrokové sazby hypoték a také zlepšující se ekonomická situace obyvatel České republiky. Členové Asociace hypotečních makléřů (AHM) zprostředkovali v roce 2015 hypotéky za rekordních 50 milionů korun a utrhli si tak z celého hypotečního trhu čtvrtinu.

 „Zaznamenali jsme meziroční nárůst objemu hypoték o 28 procent, naši členové aktuálně zpracovávají každou čtvrtou hypotéku v republice. Za devítiletou existenci naší asociace je to rekordní objem a v letošním roce očekáváme další růst,“ uvádí manažerka Asociace hypotečních makléřů Petra Horáková Krištofová.

V současné době je průměrná úroková sazba hypoték podle údajů Hypoindexu 1,94 procenta, Brokerindex, neboli hypotéky sjednané prostřednictvím hypotečních makléřů sdružených v AHM, vykazuje hodnotu ještě nižší, a to 1,89 procenta. „Praxe jasně ukazuje, že hypotéka sjednaná přes hypotečního makléře je levnější než ukazuje statistický průměr, sazby kolem 1,60 procenta nejsou výjimkou,“ říká Petra Horáková Krištofová a dodává, že klienti tak mohou ušetřit na dvoumilionové hypotéce i několik desítek tisíc korun.

PHK marketing

FÉR hypotéka

Asociace hypotečních makléřů zavedla v roce 2013 značku kvality „FÉR hypotéka“, svým Etickým kodexem a aplikovanými standardy kvality napříč všemi členy asociace působí na zvýšení úrovně poskytovaných služeb v oblasti trhu hypotečních zprostředkovatelů. Kvalifikovaní odborníci, pro které je hypoteční poradenství hlavní pracovní náplní, bezplatně pomáhají žadatelům o hypotéku najít nejvýhodnější financování vlastního bydlení, a to po celé České republice.

Dokonalý přehled o celém trhu

FÉR hypotéka je, jak už z názvu vyplývá, férová ke všem klientům. Výběr konkrétního hypotečního produktu by nikdy neměl být zbrklý a unáhlený, před definitivním podpisem smlouvy je ideální porovnání nabídky všech bank. Jenže obíhání jednotlivých institucí zabere nejen spoustu času a nervů, ale každou další žádostí se budoucí klient dostává do nevýhodné pozice ohledně své bonity. „Každá banka posuzuje schopnost žadatele, jak je schopný úvěr splácet nejen pomocí svého skóringu, ale také nahlíží do registrů, kde zjišťuje, zda už klient nějaký úvěr splácí a jaká je jeho platební morálka. A každé nahlédnutí do registru je zaznamenáno, takže při žádosti v druhé a třetí bance získá klient punc potenciálního dlužníka, aniž by smlouvu podepsal,“ vysvětluje Petra Horáková Krištofová a dodává, že pokud se klient svěří hypotečnímu makléři, tento problém mu odpadne. Pomocí FÉR hypotéky dostane klient zdarma nabídku naprosté většiny hypotečních produktů a může si svobodně vybrat, aniž by někam chodil. Navíc získá bezplatný servis profesionálů, kteří jsou pravidelně školeni a detailně znají všechny hypoteční produkty a příslušné bankovní metodiky.

Nejlepší podmínky, kvalitní servis

„Zpravidla se také makléři podaří sjednat pro klienta ještě výhodnější podmínky či nižší sazbu, než jaké by získal u banky sám, protože má dokonalý přehled o všech akcích, bonusech a díky objemu sjednaných úvěrů i nárok na slevu,“ vysvětluje Petra Horáková Krištofová. Hypoteční makléři sdružení v AHM tak nejenom vyberou klientům pro ně nejvhodnější hypoteční produkt, ale pomůžou ho i zařídit a postarají se o čerpání hypotéky. Převezmou za ně komunikaci s prodejcem nemovitosti, bankou i katastrem nemovitostí. To vše bezplatně.


Více na http://www.fer-hypoteka.cz/, HOTLINE 736 40 40 80