Jiří Paroubek z politiky jen tak neodejde

Jiří Paroubek z politiky jen tak neodejde Zdroj: Jan Šibík

Ďuričko, odsouzený za vraždu, teď vystřelil z vězení na Paroubka

Bláboly bývalého agenta StB, který sedí ve vězení a už nemá co ztratit, nebo závažná zjištění, jež ohrožují socialistického poslance a expremiéra Jiřího Paroubka. Tak vypadá výpověď Bohumíra Ďurička, který sedí za zastřelení Václava Kočky mladšího, ve středeční MF Dnes. Má se Paroubek skutečně čeho bát?

 

Ďuričko totiž tvrdí, že napsal knihu Kočkoviny, že na ni prodal práva realitní firmě Gitero Estates, kterou vlastní Jakub Kotrba a ten je společníkem právníka Miroslava Jansty, jenž pracuje pro ČSSD a předtím i pro Paroubka. Kniha prý nevyšla proto, aby bývalému premiérovi „neublížila“ před květnovými volbami v minulém roce. Má údajně odhalovat pozadí politiky, financování stran, korupci ve státní správě a má se týkat i přímo Jiřího Paroubka.

 

Je jasné, že Ďuričko řekne z vězení cokoli. Jenže o Paroubkovi zjevně ví mnoho zajímavých podrobností. Právě proto Paroubek kolem jeho osoby podezřele mlží.

 

 

Jiří Paroubek i teď promptně prohlásil, že o žádném obchodu s knihou neví a že žádné peníze z ČSSD nikdo nikam neposlal. Přímo ze sociální demokracie je skutečně nikdo přímo poslat nemusel, dělá se to přece jinými způsoby. Podezřelé hlavně je, že Paroubek o Ďuričkovi podle všeho neříká pravdu. Potvrzují to lidé, kteří je znali oba. Přestože se s ním dlouho a pravidelně scházel či plánovali dovolené, po vraždě Kočky se tváří, že Ďuričko vlastně neexistuje a že jej téměř neznal. Přitom střelec, jenž údajně napsal knihu Kočkoviny, byl na svatbě Paroubkových, kam se bez jejich souhlasu dostat nemohl. Byl v říjnu 2008 na křtu knihy Jiřího Paroubka, kde k vraždě Kočky mladšího došlo. Je tedy zjevné, že o poslanci Paroubkovi ví i věci, které veřejnost mohou zajímat. I když historka o knize napsaná ve vězení může být smyšlená či pořádně překroucená.

 

Po posledním výstřelu Ďurička na Paroubka bude zajímavé sledovat, co dalšího se v budoucnosti kolem jejich vztahu ještě objeví. A že se určitě objeví …