The_lovers

The_lovers Zdroj: Kait Jarbeau

Alex & kněz: Je to mamánek a pořád by se mnou jen spal!

Milá Alex, Honzo, je mi 19 let a ještě jsem neměla žádný normální vztah typu vodění za ruce, představování rodičům apod. Ale to mi ani nevadí! Problém je v tom, že já už rok a půl mám takový nevztah s jedním mužem.

 

To, že je o 19 let starší než já, mi ani nevadí. Ale spíš jako by jemu vadilo, že je mi tolik, co mi je (je takový ten mamánek, takže asi má strach z toho, co by mu řekla jeho maminka na to, že si přivedl holku o tolik let mladší). Když jsme se spolu poprvé vyspali, řekl, že to nejde, že si nesmíme na sebe zvyknout … a pak mi jednou napsal, že kdybych měla ukončenou školu apod., tak nic neřeší a šel by do mě (ne doslova, to dělal i tak, ale myslím v plánování budoucnosti atd.). Jenže už půl roku jsem na tom tak, že po škole opravdu mám a on se se mnou k ničemu nemá … Jo, občas k němu přijdu na pokec, ze kterého je sex, ale to je vše. Prostě snídaní to končí ... Ještě jsem chtěla říct, že jsme se znali už x let dříve, než jsme spolu začali spát. A máme si stále co říct, není to jen o tom jednom, je něco jako můj nejlepší kamarád, brácha, můžu mu říct cokoliv, poradí mi apod. Jen mi prostě přijde, že mu asi vyhovuje být stále svobodný a žít sám. Teď se ještě nabízí otázka, zda bych s ním vůbec žít chtěla já. Víte, mně ani nejde o to, s ním tu budoucnost plánovat či tak něco, ale o princip mi to aspoň nabídnout a snažit se. Já nevím, co chci. Snad mi nějak poradíte, budu moc ráda. S pozdravem Saša

 


 

 

 

Lež má krátké nohy a umí se na ně výborně postavit. Váš přítel Vám lhal a vyplatilo se mu to – pomocí falešného příslibu, že „do Vás půjde“, až skončíte školu, si z Vás vychoval velmi pohodlnou milenku. Chodíte s ním se zárukou pravidelného sexu a nic za to nechcete. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby Vám tato situace vyhovovala. Vám to však takto nevyhovuje a za poskytování občasné soulože po svém příteli na oplátku chcete, aby Vám nabídl vztah a aby se začal více snažit. K čemu Vám ale jeho nabídka a snažení budou, když s ním stejně nechcete žít a když Vám stejně nejde o to, plánovat s ním budoucnost? To si jeho nabídku, o niž Vám jde jen z principu – jak sama píšete – chcete pověsit za rámeček na zeď a po večerech se na ni koukat?

 

Nebylo by lepší za poskytování svého mladého těla chtít od přítele něco jiného než nabídku něčeho, co nechcete? Určitě přijdete na spoustu věcí, které byste po příteli mohla chtít. Pokud mohu doporučit, velmi příjemné jsou například večery strávené v drahých restauracích, jistě Vás také potěší drahý šperk (nejlépe s drahým kamenem), jejž navíc budete moci zpeněžit, až Vás přítel přestane úplně bavit. A nejužitečnější by pro Vás možná bylo vyžádat si od přítele nějaké pohodlné sportovní autíčko, abyste za ním místo chůze mohla jezdit.

 

Snažím se Vám naznačit, že byste se svému příteli neměla dávat tak zadarmo. Pokud o Vás skutečně stojí, bude schopen a ochoten pro Vás udělat mnohé (a nemusí se jednat jen o drahé dary). Pokud však o Vás nestojí, nehne pro Vás i nadále ani palcem levé nohy, tak jako to dělá doposud. A až zjistíte, na čem jste, bude jen na Vás, jak s přítelem dále naložíte.

 

Rozumím však také tomu, že vzdávat se sexu se starším mužem může být velmi obtížné vzhledem k tomu, že starší muži umějí zpravidla v posteli dělat spoustu příjemných věcí, jež mohli natrénovat v průběhu života. Pokud i Vás sex s Vaším přítelem tolik baví, zbytečně se ho nevzdávejte. Pěkně a pravidelně si ho užívejte, avšak nic jiného už od svého přítele dále nechtějte a nečekejte!

ALEX DOLEŽALOVÁ

 

 

 

Kdysi mi jeden člověk řekl ohledně jisté delikátní životní situace: „Já na tvém místě bych to nedělal. Ale já nejsem na tvém místě.“ To mě celkem vyzbrojilo, pokud jde o zaručené rady. Můžeme sice říkat různá moudra, ale následky svých rozhodnutí si stejně ponese ten, kdo se podle nich bude řídit. Takže si na to máme dávat pozor.

 

Tedy se vší opatrností, protože u toho nejsem, si troufnu nabídnout něco jiného. Pokud dobře počítám, dotyčnému je 38 a Vám devatenáct. Já jsem ještě o několik let starší, než je váš partner, i když ne o tolik. Snad se tedy dovedu vžít do toho, jak to prožívá on.

 

Kdybych byl asi tak čtyřicetiletý „mamánek“ (to jste použila pojem, který je teď často používaný, ale mně se pořád hodně líbí), chtěl bych nejspíš taky mít devatenáctiletou přítelkyni. Protože všechny výhody by byly na mé straně. V tomhle věku, dokonce si myslím už mnohem dřív, je žena hotová bytost, s níž je nesmírně krásné trávit mnoho času. Mladík v 19 letech je – mladí muži prominou – ucho. Holka už rok před maturitou, to může být dáma, se kterou není ostuda se objevit ve společnosti, naopak. Svět je v tomhle nespravedlivý. Čím starší a zchátralejší muž, tím větší má respekt, když se po jeho boku objeví mladá žena. Říkejme tomu fenomén řeckého rejdaře nebo italského režiséra. Starší partner pouští nějaká ta moudra, nad Vašimi vrstevníky má samozřejmě převahu, je nějak zakotvený v životě, taky bývá lépe zaopatřený, nemusí přepočítávat každou korunu kvůli společné večeři. K tomu všemu má občasný sex s „devatenáctkou“, prostě vztah snů. Všechno by skončilo, kdyby s Vámi musel uskutečnit nějaké společné plány. Může to být jinak, ale u muže v tomto věku se už vyplatí zeptat, proč se, proboha, už dávno neoženil, nebo se aspoň s nějakou slečnou nesestěhoval na hromádku a nedal tak veřejnosti najevo, že k sobě patří a je to už vážné. Asi má nějaký důvod. A nejde konkrétně o Vás, ale nějakou jeho vlastnost, jež tomu brání. Pokud se to nestalo doteď, nejspíš se to už nestane. On má všechno a Vy nemáte skoro nic.

 

Píšete, že nevíte, co chcete. Ale Vy to přece dost dobře víte a víte to poměrně přesně. Vy jen nevíte, jak to teď zařídit s tímto člověkem. Nebyl jsem u toho, vycházím z Vašeho líčení. Pokud je to tak, kdybych byl na Vašem místě – ale já nejsem na Vašem místě –, bych se na to časem vykašlal. Přece nebudete čekat, až se jeho maminka odebere na věčnost. A dělat mu pak maminku.

JAN JANDOUREK

 

 

Své dotazy pro Alex a pro kněze posílejte na adresu rxonline@reflex.cz. Do předmětu uveďte slovíčko Poradna.