Putinův fanoušek Zergulio, Politrussia.

Putinův fanoušek Zergulio, Politrussia. Zdroj: Politrussia.com

Jak „Nesmrtelný pluk“ rozdupal všechny sny USA a Evropy o rozpadu Ruska. Tak určitě…

Jistá milovnice Vladimira Putina a dalších lumpů zaplavuje Facebook tvrzeními, že Západ a "krvaví zločinci" (Obama) chtějí zničit Rusko, podrobit si jeho obyvatele a nakrást si tamní přírodní bohatství. (Jiné tam tedy není, protože to vytvořil Pán Bůh a lidé tam nevytvořili celkem žádné, aspoň ne hmotné.) Proč by chtěl někdo krást třeba ropu, když o ni není dneska velký zájem, to je otázka, kterou si tito alarmisté nekladou.

Díky této dámě se dozvídám, jaké všechny choromyslné proruské weby ještě existují. Jsem za to vděčen, protože černého humoru nemám nikdy dost. Teď třeba měla potřebu jako aktualitu sdílet rok starý příspěvek z něčeho, co se jmenuje outsider media. Popisuje, jak ruský lid loni spontánně slavil květnový svátek vítězství a znamenalo to vlastně podporu Putina. Za pár dní nás to asi čeká znova.

Doufám, že ten název webu i významově sedí; až tohle bude u nás mainstream, budu už, doufám, v emigraci.

Outsideroví myslitelé píší: „To je něco, co funkcionáři NATO nikdy nepochopí: Takto to vypadalo po celé zemi. V Jekatěrinburgu při teplotě vzduchu +2 °C, deštivém a větrném počasí v průvodu napočítali více než 15 000 lidí. Generální tajemník OSN Pan Ki-mun, když viděl ten nekonečný průvod, se s nadějí zeptal: ‚To je opozice?‘ Protože právě takto velké opoziční hnutí by mohli za své vynaložené peníze očekávat. ‚Ne, to vyšli do ulic občané Ruska, kteří ctí své předky, váží si své historie a pevně stojí za svým Ruskem a svým prezidentem, který, jen tak mimochodem, je tam vpředu, se svým lidem‘.“

Ještě chybí něco o nerozborné jednotě strany a lidu, tedy stran a lidu, protože Putin má k dispozici několik stran.

Ty věty jsou skutečně půvabné: „Co zbývá vlivovým agentům USA a páté koloně po takové obrovské prohře?“ „Pokoušejí se vykřikovat a skřípou zuby ta prodejná média.“ Trochu to připomíná píseň Josefa Laufera o Svobodné Evropě.

Tohle je taky dobré: „Jsou v šoku, jsou zničeni, rozdrceni a poraženi. Jenom nuceně řvou a hází sebou: ‚Co dělat?!‘. Pomlouvat Stalina a SSSR, jako to dělali více než dvacet let? Špinit Putina a ‚Nesmrtelný pluk‘, jako to dělali vždy? CO??? S chutí bych plivnul do těch nenávistně rozšklebených ksichtů. Čert je vem. My jsme lidé, nejsme jako oni, nelidé,“ ujišťuje autor s přezdívkou zergulio.

S „nelidmi“ bude zřejmě třeba zatočit, jistě na příslušných místech vědí, kde se v historii poučit.

Rozpad nikomu nepomůže

Je vidět, v jakém stavu pomatenosti žijí někteří občané RSF(s)R. Západ by musel být šílený, kdyby chtěl rozpad Ruska. Neznamenalo by to nic jiného než chaos, krev, vlnu uprchlíků všeho druhu, pád akcií na světových trzích. Strategický zisk by z toho nebyl velký, spíše by to byla ztráta. Přece jen platí, že někteří nepřátelé Ruska jsou i naši nepřátelé a putinovský režim aspoň zatím odvádí jejich energii jinam.

Tak mezitím jsme se dozvěděli dvě novinky z východní Říše. Ruská vláda navrhuje, aby se starší pacienti mohli objednat k lékaři jen se souhlasem zdravotní sestry. Informaci přinesl deník Nastojaščeje vremja. V Rusku dochází k rušení lékařských ordinací v malých městech a na vesnicích. Nějaké lidi už to stálo život. Putin vládne jeden a půl desetiletí. Nesmrtelný pluk samozřejmě přežije i úpadek ruského zdravotnictví. A ještě: „Peníze, kvůli kterým byl v moskevské vazební věznici zabit právník Sergej Magnitskij, byly objeveny v daňovém ráji u přítele ruského Vladimira Putina, hudebníka Sergeje Roldugina.“ Uvedla to nezávislá ruská televize Dožď.

Čemu všemu musí věřit „přátelé Ruska“, aby si zachovali svou víru? Zatím jim bohatě stačí mávátka, hesla a pochodovat. A všichni tihle lidé mají volební právo se stejnou hodnotou hlasu jako normální lidé a místo citlivé terapie půjdou volit. Můžeme jen doufat, že jsou to outsiderové.

Ale ať moje facebooková paní L. píše a sdílí, ať vím, kam až to došlo.