V Jeruzalémě zaútočili v tramvaji na ostrahu nožem dva palestinští puberťáci

V Jeruzalémě zaútočili v tramvaji na ostrahu nožem dva palestinští puberťáci Zdroj: Facebook

V Izraeli útočí dětští teroristé

Palestinští Arabové začali boj s Židy delegovat na své nezletilé děti. Včera zaútočili noži dva arabští chlapci ve věku dvanáct a čtrnáct let. Co dělat, když se z puberťáků stávají zabijáci? Zná někdo odpověď?

Včera proběhly v Izraeli tři teroristické útoky. Dva dejme tomu „normální“ z hlediska situace posledních týdnů, kdy Palestinci začali útočit noži na Židy. Před jednou hodinou odpoledne vyběhl na dva policisty u Damašské brány sedmatřicetiletý muž s nožem a byl ihned zastřelen. Ve tři hodiny odpoledne jihovýchodně od Jeruzaléma, v Ma’ale Adumim, běžel na členy bezpečnostních složek jiný dospělý muž s nožem a byl také na místě zastřelen.

S dospělými teroristy momentálně probíhající kudlifády si však, alespoň ve většině případů, policisté dokážou poradit izraelskou služební pistolí Jericho 941. Je to zbraň postavená na konstrukčním základě české pistole ČZ 75. Co však dělat, když začnou útočit děti?

V půl jedné v Jeruzalémě zaútočili v tramvaji na ostrahu nožem dva palestinští kluci. Puberťáci. Údaj o věku pachatelů se liší, od jedenácti a čtrnácti let po dvanáct a třináct. Druhý údaj uvádí jejich strýc, který samozřejmě tvrdí, že klukům nůž policie podstrčila.

Video placeholde
Záznam útoku svou palestinských kluků • Facebook

Mladšího ostraha tramvaje postřelila, staršího přemohli cestující. Jeden je ze sídliště Šuafat, jež má už skoro padesát let status uprchlického tábora, a druhý ze čtvrti Beit Hanina, také ve východním Jeruzalémě, čili žádní „bojovníci proti okupantům západního břehu Jordánu“. Kluci z Jeruzaléma, z města tradičně multietnického, odkud vzešli Židé, na které si opravdu nemohou Arabové dělat plný nárok.

Nová situace navozuje mimořádně bolestivou otázku. Jak se bránit dětským teroristům? Mají se Židé nechávat dětskými vrahy zabíjet? To asi nikdo nemůže žádat. Mají se izraelští policisté školit v palbě na nízko chodící cíle a malé teroristy na místě střílet tak, jako střílejí ty zletilé? Jde o logickou reakci. Je úplně jedno, kolik let je vašemu vrahovi. Ale: Unese něco takového jako odstřel vraždících dětí izraelská veřejnost? Těžko říct. A unese něco takového světová veřejnost? Lehko říct — neunese. A zná někdo nějaké třetí řešení? Mě nenapadá.