Vít Bárta

Vít Bárta Zdroj: Michal Sváček / MF Dnes / Profimedia.cz

Vít Bárta alias Vítek Obálka nepatří do basy!

Radek Kuchařka John napadl multimilionáře Babiše. Měl by se za své výroky proti Věcem Veřejným omluvit! John má pravdu, i já si na rozdíl od Babiše myslím, že Vít Obálka Bárta nepatří do vězení, ale na Hrad.

 

Obálková metoda je běžnou součástí české politiky, českých veřejných zakázek i českých konkurzů po řadu let. Na metodě obálek s nezdaněnou hotovostí stojí celý vrcholný byznys v Česku, a nejen zde: Jak víme, obálková metoda byla úspěšně a opakovaně využita i při armádních zakázkách v zahraničí. Je hanbou české společnosti a vrcholem pokrytectví české politické reprezentace, že obálková metoda dosud zůstávala mimo zákon a společnost se tvářila, jako by neexistovala.

 

Teprve Vít Bárta se k předávání obálek svým vazalům hrdě přihlásil, a přinesl do lží prolezlé české politiky alespoň záblesk pravdy. Za to ho nyní nějací trapní zbohatlíci, kteří si své peníze ani neumějí užít a nejezdí Masserati jako on, vláčí Bártu kalem televizní obrazovky a haní ho v přímém přenosu!

 

 

Babiš by si měl, jako celá veřejnost, uvědomit, že teprve Vít Bárta a ABL uvedli do české politiky jako legitimní metodu špehování politiků, obálkovou korupci v řádech půlmilionů a puntíkovaný šáteček kolem krku. Proto rozhodně nepatří do kriminálu nebo do blázince, ale do nějaké vysoké ústavní funkce, aby dále kultivoval jinak vyloženě pokleslou českou politickou kulturu. Podle mne by mu nejlépe slušela funkce prezidenta, a pro konkrétně prezidentské Bártovo angažmá hovoří i skutečnost, že další politik podobných mravních rozměrů v české politice prostě není.