Tomáš Řepka když ještě hrál za pražskou Spartu

Tomáš Řepka když ještě hrál za pražskou Spartu Zdroj: Sport

Tomáš Řepka
Tomáš Řepka s maminkou
Řepka ani jednou k soudu nepřišel.
Ostré zákroky a diskuse s rozhodčím k utkání dvou nesmiřitelných rivalů odjakživa patří, Tomáš Řepka se pouští do Stanislava Tecla na jaře 2010, na zemi leží Erich Brabec
Tomáš Řepka provokuje fanoušky Slavie v derby v září 2010
12
Fotogalerie

Fotbalista Řepka si odsedí 15 měsíců natvrdo. Dostal trest za zpronevěru i útoky na manželku

Soud dnes poslal někdejšího fotbalového reprezentanta Tomáše Řepku na 15 měsíců do vězení za zpronevěru. Souhrnný trest zahrnuje i fotbalistovo předchozí potrestání za internetové útoky na bývalou manželku, tedy za poškození cizích práv. Dnešní verdikt není pravomocný, lze se proti němu odvolat. Řepkův advokát se domáhal zproštění viny.

Předsedkyně soudního senátu Alice Havlíková připomněla, že Tomáš Řepka má z minulosti čtyři záznamy v rejstříku trestů a že se zpronevěry dopustil tehdy, když byl ve zkušební době podmíněného odsouzení za jiný skutek. "Za této situace nemáme skutečně příliš na výběr a bohužel již musíme přistoupit k nepodmíněnému trestu odnětí svobody," konstatovala.

Zároveň ale upozornila, že soud využil možnosti mimořádného snížení trestu pod spodní hranici zákonné sazby, a to "vzhledem k osobnosti obžalovaného". "Nedomníváme se, že je pachatelem závažné majetkové trestné činnosti. Předchozí odsouzení byla za drobnější přečiny - vyjma neplacení výživného," vysvětlila soudkyně.

Další podrobnosti si přečtěte na webu iSport.cz >>>

Tomáš Řepka možná bude podmínečně propuštěn >>>