Zoot

Zoot Zdroj: Zoot

Internetovému obchodu Zoot hrozí bankrot, dluží věřitelům téměř půl miliardy

Až do konce dubna nehrozí největšímu českému e-shopu s oblečením Zoot vyhlášení insolvence. Obchodník s módou dosáhl vyhlášení takzvaného moratoria a připravuje restrukturalizaci. Firma zaměstnává kolem osmi set lidí.

Zoot nebude v dohledné době schopný splácet podstatnou část závazků. Z pohledu insolvenčního zákona se tedy firma nachází v úpadku. Firma však na sebe nepodala insolvenční návrh. Požádala soud o vyhlášení moratoria, což je ochrana před věřiteli. Městský soud v Praze Zootu vyhověl. Ochrana před věřiteli platí do konce dubna.

„Záměrem dlužníka je získat dostatek času a stability k dokončení jednání s věřiteli a obchodními partnery a realizaci zamýšlených opatření, která povedou k podstatné restrukturalizaci a ozdravení provozu dlužníka, to vše při zachování stávajícího provozu dlužníkova závodu a udržení naprosté většiny pracovních míst,“ uvedl Zoot v návrhu na vyhlášení moratoria.

Zoot na různé typy úvazků zaměstnává kolem 800 lidí. V polovině ledna měla společnost závazky ve výši 472 milionů korun. Z toho 215 milionů bylo po lhůtě splatnosti. Klíčovým věřitelem se díky nákupu pohledávek stala skupina Natland. Od Raiffeisenbank a dalších věřitelů shromáždila pohledávky za 123 milionů.

 Více se dočtete na webu E15.cz >>>