Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. Zdroj: Flickr

Belgický starosta chce proměnit architektonickou památku na velký bordel s prostitutkami

Opuštěný hangár se statusem architektonické památky se v belgickém městě Ostende změní v „bordel“. V novém erotickém klubu mají najít místo prostitutky, které budou vystěhovány z jiných částí města, kde dosud pracovaly. Místo bude provozovat společnost, která nyní vlastní velký erotický klub Villa Tinto v Antverpách.

Ostendská čtvrť Hazegras, kde dnes provozují svoji živnost prostitutky, bude podle nového plánu starosty města Johana Vande Lanotteho pro prostituci zcela uzavřena a změní se na poklidnou část. Prostitutky budou „přestěhovány“ do hangáru, kde vznikne také bar, či pivovar.

Ne každému ve městě se ale nový plán líbí.

Nezisková organizace Oostendse Oosteroever ho nazvala „šílenstvím“, protože měla v plánu proměnit opuštěný hangár na muzeum, které by připomínalo slavnou minulost města jako přístavu.

„Ženy si budou moci místnosti pronajmout přímo od majitele, čímž odstřihneme od prostituce zprostředkovatele. Podmínky budou lepší a celé odvětví se tak očistí. Zneužívání bude u konce. Bude zde také zdravotní centrum i malá policejní stanice,“ oponuje ale podle britského listu The Guardian starosta Lannote.

Prostituce je v Belgii od roku 1995 legální a pronájem prostor pro tyto účely je povolený. Jako sexuální pracovnice pracuje v zemi kolem 26 000 žen. Podle odhadů až 80 procent z nich jsou ale oběti obchodu s lidmi nebo patří organizovaným gangům. Tyto ženy často pocházejí ze zahraničí.