Braniborská brána

Braniborská brána Zdroj: christopherbauder.com

Berlín zavede na Silvestra bezpečné ženské zóny. Kvůli předloňskému znásilňování imigranty

Organizátoři oslav berlínského silvestrovského veselí se rozhodli v hlavním německém městě vytvořit pro ženy takzvané bezpečné zóny. Jde o mimořádné bezpečnostní opatření, kde budou ženy moci vyhledat pomoc, kdyby se staly oběťmi sexuálního obtěžování. Do zón však bude možné přijít i jen kvůli nepříjemnému pocitu z davu.

Zóna bezpečí vznikne především v reakci na vysoké počty sexuálních útoků na ženy, kterých se dopouštěli převážně imigranti ze severu Afriky, kteří do Německa v uplynulých letech přišli.

Bezpečné zóny neboli Safety Zone však zdaleka nebudou jediným bezpečnostním opatřením, k němuž se Německo uchýlilo. Okolo Braniborské brány budou betonové zátarasy, které jsou reakcí na teroristické útoky kamionem. Do místa nebude možné vzít větší příruční zavazadlo, jen menší kabelky či tašky. Jejich obsah bude kontrolován u vchodů.

K obdobným bezpečnostním opatřením se uchýlila i Francie. V Paříži budou nejpřísnější bezpečnostní opatření vystavěná především na betonových zátarasech a také zvýšeném počtu policistů-těžkooděnců v ulicích.