Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Airbnb.com

Policie rozbila v Paříži síť pasáků prostitutek, kteří si pronajímali byty přes službu Airbnb

Airbnb, velmi populární webová služba zprostředkující pronájem ubytování, kterou známe i z Česka, může někdy sloužit i pro zcela jiné účely, než je obvyklé. Policie ve francouzské Paříži zatkla tři muže ve věku od 30 do 42, kteří pronajaté byty využívali k organizované prostituci, do které bylo zapleteno i 10 žen. Informovalo o tom rádio France Info.

Policie celý případ organizované prostituce v bytech pronajímaných službou Airbnb rozkryla víceméně náhodou, když kvůli jinému trestnému činu zatkla muže, který byl klientem prostitutek.

Pasáci, kteří byli zatčeni v listopadu, si i prostřednictvím Airbnb pronajali v dobré pařížské čtvrti několik apartmánů a tam „zaměstnali“ deset žen jako prostitutky. Polovinu jejich zisků jim následně zabavovali.

Podle deníku Le Parisien se jednalo o mimořádně ziskovou akci, protože prostitutky nabízely sexuální služby v cenách od 200 do 300 euro. Policie při prohlídkách pronajímaných bytů zadržela i nelegální drogy.

Samotná prostituce není ve Francii zakázaná, ale protizákonné je založení a vedení botelů a pokutují se také klienti, kteří platí za sex. Pokuta pro klienty je od 1500 až do 3750 euro při opakování prohřešku. Podle zákona z minulého roku se totiž prostitutky berou ve Francii jako „oběti“, nikoli pachatelé.

Kolem 80 procent všech prostitutek ve Francii pochází ze států východní Evropy a z Afriky. Podle odhadů provozuje v zemi galského kohouta prostituci kolem 40 tisíc žen.