Vtip, nebo znesvěcení svatých řeckých míst?

Vtip, nebo znesvěcení svatých řeckých míst? Zdroj: Facebook/Carly Lunn

Fotka imitovaného orálního sexu zmařila svatbu mnoha párů na řeckém ostrově Rhodos

Britové Carly a Matthew Lunnovi si 25. září splnili sen. Na řeckém ostrově Rhodos se za účasti desítek rodinných příslušníků a přátel vzali. Podobně jako mnoho párů z ciziny se obřad odehrál v kapli svatého Pavla, kde je krásný výhled na Egejské moře. Po ceremonii nafotili na místě fotografii, která obletěla svět. Novomanželé na ní imitovali orální sex. Prý se mělo jednat o vtip. Skončil ale katastrofou.

Když dala Carly fotku na svůj Facebook, mnoho lidí se pobavilo. Novomanželé považovali svůj snímek za vynikající a vtipný. Jenže zdrcující kritika na sebe nedala dlouho čekat a přišla z druhé strany.

Snímek tak rozzuřil rhodoského metropolitního biskupa Kirilla, že ten, jak teď napsal list The Independent, zakázal cizincům uzavírat na tomto místě sňatky. Přitom zájem byl obrovský. Harmonogram svateb byl rozepsán až do roku 2021.

„Spojili se s námi minulý týden a oznámili nám, že se vše ruší,“ cituje The Independent slova Britky Emmy Couplandové. Ta si se snoubencem naplánovala na Rhodosu svatbu na příští květen.

Biskup Kirill II. Kogerakis obvinil britský pár z toho, že „zneuctil svaté místo“. Giorgos Eleftheriou, vůdce místní komunity v Lindosu, kde se kaple nachází, podpořil zákaz svateb pro cizince, i když to zasáhne cestovní ruchu a místní přijdou o velké peníze.

„Jsme Řekové a milujeme své tradice i posvátnost našich náboženských míst. Nemůžeme tolerovat toto nechutné jednání. Udělali by stejnou fotku před britskou kaplí?,“ ptal se v médiích Eleftheriou.

To, co zpočátku vypadalo jako vtip, tak nakonec skončilo pro tisíce dalších budoucích novomanželů katastrofou. jejich sen o svatbě na krásném místě řeckého Rhodosu se rozplynul.