Hodinu staré Ferrari shořelo v poli

Hodinu staré Ferrari shořelo v poli Zdroj: SOUTH YORKSHIRE POLICE

Zničené Ferrari
Ferrari, jak vypadalo před nehodou
3
Fotogalerie

Smolař roku: Muž si koupil Ferrari, po hodině s ním havaroval. Auto za miliony mu shořelo před očima

Drahá auta jsou sice pěkná na pohled, nicméně jejich ovládání chce přeci jen hodně citu a opatrnosti. Je natolik jiné než u běžných vozů, že dokonce vznikl termín označující situaci, která se stala v pátek odpoledne řidiči z Velké Británie. Koupil si Ferrari a hodinu poté s ním havaroval tak, že auto není možné opravit.

Typ vozu: Ferrari 430 Scuderia. Životnost: jedna hodina. Mladý řidič, jehož přesnější totožnost britská média neuvedla, jel po britské dálnici M1, nedaleko sjezdu číslo 37, směřujícímu směrem k South Yorkshire. Zhruba v těch místech ztratil nad vozem kontrolu a havaroval. Auto po havárii začalo hořet a zbyl z něj jen nepoužitelný, ohořelý vrak. Řidiči se podařilo vůz v bezpečí opustit před tím, než začal hořet. Zkáze svého vozu tak mohl pouze přihlížet. Vůz stál podle informací policie 200 tisíc liber, tedy v přepočtu zhruba 6 380 000.

Auto po havárii skončilo v poli, přesnou příčinu selhání řidiče policisté prošetřují. Policejní orgány ze South Yorkshire informovaly o události na svém Facebooku. Z vraku, který uhasili až přivolaní hasiči, totiž nebylo patrné, o jaký typ vozu se jedná. „Zeptali jsme se řidiče, jaké auto vlastnil. Bylo to Ferrari, odpověděl řidič,“ uvádí zpráva na Facebooku. „Já jsem jej zrovna vyzvedával, je to zhruba hodinu,“ dodal údajně nešťastný řidič. Policejní orgány potom na svém Facebooku také varovaly další řidiče, pochopitelně ne jen majitele Ferrari, aby na dálnicích jezdili opatrněji. Nehod totiž v letním období ve Velké Británii výrazně přibylo.