Volkswagen Financial Services

Volkswagen Financial Services Zdroj: Volkswagen Financial Services

Škoda je součástí miliardové dohody: Volkswagen bude hlavnim sponzorem fotbalového týmu Německa

Také z České republiky bude sponzorován jeden z nejsilnějších týmů fotbalového světa – reprezentace Německa. Firma Volkswagen, jejíž součástí je i automobilka Škoda, se totiž od roku 2019 stane největším sponzorem německého týmu. Odhadovaná cena kontraktu, který byl podepsán na pět let, je 25 až 30 milionů eur ročně (v přepočtu 650 – 780 milionů korun). Celkově se tedy jedná o smlouvu v hodnotě několika miliard korun.

Volkswagen nahradí u fotbalové reprezentace Německa svého konkurenta, automobilku Mercedes-Benz. Podle německých médií je smlouva s velmi silným německým týmem také součástí snah Volkswagenu o vylepšení image po jeho skandálu s podvody s testy emisí u jeho aut.

Reklamnímu sňatku Volkswagenu a týmu Německa se říká „Die Mannschaft“, začne platit 1. ledna 2019 a potrvá do 31. července 2024. Podle německé části webu The Local zaplatí největší automobilka světa mnohem víc, než dávala společnost Daimler, jejíž součástí je Mercedes.

Podle předsedy německého fotbalového svazu Reinharda Grindela je spojení s Volskwagenem důkazem globální síly německého fotbalu a možnosti rozšíření jeho vlivu v cizině, například ve stále bohatnoucí Číně. Tam je fotbal na rychlém vzestupu, má velmi bohaté sponzory a podporuje ho přímo prezident Si Ťin-pching. A zajímavé je, že právě v Číně se hodně daří také automobilce Škoda.

Automobilka Škoda je už sponzorem hokejového mistrovství světa a také nejslavnějšího cyklistického závodu Tour de France.

Volkswagen Group je momentálně největší automobilkou světa a spadají pod ní značky Škoda, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, nákladní vozy MAN a Scania, ale také motorky Ducati.