Plakát, který vyrobil jako reklamu jeden bar v jihoitalském městě Salerno

Plakát, který vyrobil jako reklamu jeden bar v jihoitalském městě Salerno Zdroj: Facebook.com/Caffe Verdi

Italský bar vyvolal pobouření – vytiskl gay plakát Ježíšovy Poslední večeře, kde je i orální sex

Ani v kdysi silně katolické Itálii už nejsou některé věci „svaté“, a to dokonce ani v době kolem Velikonoc. V minulých dnech vyvolal velké pobouření plakát, který vyrobil jako reklamu jeden bar v jihoitalském městě Salerno. Je na něm jakoby Poslední večeře Ježíše Krista, jenže na obrázku jsou místo biblických učedníků homosexuálové, a dokonce je tam naznačen i orální sex.

Plakát inzeroval čtvrteční gay noc v baru Caffe Verdi v Salernu, což je město v jihoitalské provincii Kampánie. Jak místní věřící, tak někteří politici označili reklamu za naprosto skandální.

Podívejte se na pořádný velikonoční výprask:

Video placeholde
Škola šlehu: Podívejte se, jak dopadnou hýždě po několika úderech pomlázkou • Martin Bartkovský
Na obrázku jsou homosexuálové, jako kdyby byli na Poslední večeři, ale jsou odhalení, někteří se líbají a naznačen je i orální sex. Bar označil reklamu za „alternativní“ interpretaci slavného obrazu Poslední večeře od Leonarda da Vinciho.

„Není to jenom rouhání, ani to není alternativní, je to jen zatraceně neuctivé,“ řekl podle webu The Local politik Fabio Mammone ze strany Forza Italia. Italští katolíci hovoří na sociálních sítích o těžké urážce a vyzývají všechny k trvalému bojkotu Caffe Verdi. Objevila se ale i pochvalná slova za údajnou odvahu a nezávislost.

Navíc akce se opravdu uskutečnila, protože majitelé podniku tvrdí, že se žádného přestupku proti zákonu nedopustili.

Poslední večeře představuje velmi důležitou událost v životě Ježíše Krista, který den před svým umučením slavil se svými učedníky velikonoční slavnost Pesach. Při této večeři, která je vylíčena v evangeliích a pak byla i předmětem mnoha uměleckých ztvárnění, rozděloval Ježíš učedníkům chléb a víno jako „své tělo a svou krev“ a přikázal jim, aby to opakovali na jeho památku. Tak vzniklo křesťanské slavení a svátost eucharistie.