V Istanbulu došlo k útoku. „Santa Clausové“ začali pálit v klubu

V Istanbulu došlo k útoku. „Santa Clausové“ začali pálit v klubu Zdroj: twitter.com

V Istanbulu došlo k útoku. „Santa Clausové“ začali pálit v klubu
Útok v Istanbulu
Istanbul hlásí útok
4
Fotogalerie

Turecký policista přežil prosincový útok, ale teď už štěstí neměl

Mezi oběťmi nočního atentátu v Istanbulu je policista, který přežil prosincový útok spáchaný u istanbulské haly po fotbalovém zápase. Tehdy zahynulo 45 osob. V noci na dnešek střelec zabil v istanbulské diskotéce 39 lidí a téměř 70 osob zranil. Policie po něm pátrá.

Podle tureckého tisku byl Fatih Çakmak ve službě v nočnímu klubu Reina a byl mezi prvními oběťmi zatím neznámého střelce. Çakmak sloužil také 10. prosince v hale, kde sehrály zápas turecké kluby Beşiktaş a Bursaspor. Po utkání tam na policisty zaútočili členové radikální kurdské skupiny Sokoli osvobození Kurdistánu. Mezi 45 oběťmi bylo 37 policistů; Çakmak tehdy vyvázl.

K nejnovější teroristické akci se zatím nikdo nepřihlásil a oběti jsou postupně identifikovány. Zatím turecké úřady uvádějí, že mezi nimi bylo 15 cizinců. Belgie už oznámila, že nejméně jeden mrtvý je její občan. Francie má tři své občany mezi zraněnými, Izrael jednu ženu pohřešuje a jedna jeho občanka byla zraněna. České úřady zatím informaci o případných českých obětech nemají.

Turecká policie po útočníkovi pátrá. Ministr vnitra Süleyman Soylu řekl, že podle prvních poznatků atentátník skryl zbraň pod kabát a z místa uprchl v jiném oblečení.

VÍCE ÚTOKU V ISTANBULU ZDE >>>