Zapomeňte letos na balicí papír. Vánoční dárky „oblečte“ a udělejte radost blízkým i potřebným!

Zapomeňte letos na balicí papír. Vánoční dárky „oblečte“ a udělejte radost blízkým i potřebným! Zdroj: armáda spásy

Vánoční dárky zabalené v košili? To je letošní dobročinná aktivita Armády Spásy

Armáda Spásy letos přichází s originálním nápadem, kterým má za cíl spolu s pražskou veřejností pomáhat potřebným. Prostřednictvím svého butikového obchodu ReShare Store bude poslední sobotu před Vánoci nabízet netradiční balicí servis v OC Nový Smíchov.

Obchod ReShare Store Armády Spásy je jednou z aktivit, pomocí níž organizace generuje zisk za účelem podpory vlastních sociálních projektů a vytváří nová pracovní místa pro znevýhodněné osoby. Jedná se o butikový obchod s dovozovým oblečením z druhé ruky. „Rozhodli jsme se podpořit a zviditelnit ReShare Store a najít spojení mezi oblečením ze second handu a vánočními zvyky,“ uvádí Mgr. Pavla Vopeláková, tisková mluvčí Armády Spásy a dodává: „Ideální volbou proto bylo využití japonské balicí techniky zvané furoshiki.“ Ta spočívá v tom, že namísto balicího papíru a mašle se k balení dárků využívá košile či jiný kus oděvu nebo látky.

Metoda u nás není tolik známá, ale výsledek působí velmi nápaditě a originálně. V sobotu 17. prosince 2016 postaví ReShare Store svůj pop-up stánek v pražském OC Nový Smíchov. Po celý den tak budou zákazníkům k dispozici oděvy z obchodu i zástupci Armády Spásy, kteří techniku furoshiki ovládají, a vánoční dary zájemcům zabalí. Výtěžek z nákupu oblečení i symbolického poplatku za balicí servis poputuje na primární činnost Armády Spásy, kterou je pomoc potřebným.