Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt s hradním mluvčím Jiřím Ovčáčkem.

Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt s hradním mluvčím Jiřím Ovčáčkem. Zdroj: ČTK

Čistka v Zemanově okolí pokračuje. Končí vlivný šéf hradního protokolu

Po náhlém odvolání šéfa Hradní stráže Petra Prskavce končí ve funkci další vysoko postavený úředník z okolí prezidenta Miloše Zemana. Podle serveru Neovlivni.cz skončil v pátek i šéf protokolu Jindřich Forejt. Server cituje dva nejmenované zdroje, podle nichž byla Forejtova kancelář zapečetěna, přičemž Forejt je nemocný a leží doma.

„Už je rozhodnuto, ve funkci šéfa skončil. Nyní se pro něj hledá nové uplatnění, je možné, že prezident si jej na Hradě ponechá,“ uvedl anonymní zdroj pro Neovlivní.cz. O možném odchodu Forejta spekuloval před několika dny i deník Blesk.

Forejt měl údajně dlouhodobé spory se Zemanovým kancléřem Vratislavem Mynářem a poradcem Martinem Nejedlým. Hrad na protokol svedl vinu mimo jiné za zpoždění, které prezident nabral na pohřbu bývalého slovenského prezidenta Michala Kováče. Stejně se zachoval i v případě účasti amerického velvyslance Andrew Schapira na oslavách státního svátku, o němž Zeman původně tvrdil, že se na Hradě vůbec neobjevil. Fotografie ovšem prokázaly opak.

CELOU ZPRÁVU SI PŘEČTĚTE NA WEBU INFO.CZ >>>