Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Nová švýcarská čokoláda může zmírnit problémy žen při menstruaci

Ve Švýcarsku se začala prodávat nová čokoláda, která obsahuje bylinky a podle jejího výrobce dokáže zmírnit některé problémy žen při menstruaci. Za speciální výrobek je i speciální cena – 100 gramů této pochoutky stojí 12,50 švýcarských franků, což je v přepočtu 313 korun.

S novou čokoládou přišel na trh v Lucernu Marc Widmer, který předtím pracoval jako cukrář a výrobce pečiva v několika hotelích a také dělal pro slavného výrobce švýcarské čokolády firmu Lindt & Sprüngli.

Výrobek obsahuje 60 procent kakaa a výtěžky ze 17 švýcarských horských bylin, které podle Widmera mírní menstruační bolesti.

Podle rozhovoru pro deník 20 Minuten, přišel Widmer na tento nápad před třemi lety, když se potkal s rodinnou, která produkuje bylinné čaje s podobnými účinky. Několik měsíců pak zabralo testování.

Podle výrobce zmírnění problémů žen přináší interakce mezi bylinami a molekulami čokolády, která má uklidňující účinky na tělo.

Marc Widmer ale upozorňuje, že se samozřejmě nejedná o lék. Cena odpovídá výjimečnosti výrobku – 12,50 franků za 100 gramů, což je v přepočtu 313 korun.