Prezident Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech

Prezident Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech Zdroj: Blesk - Jakub Poláček

Zeman: Pomůže jen deportace migrantů. Nebránil by se ani plotu kolem hranic

Krvavý červenec v Evropě končí, hrozba terorismu přetrvává. Miloš Zeman v 7. dílu pořadu S prezidentem v Lánech odsoudil útoky ve Francii i Německu. Jako obranu před nimi uvedl deportaci žadatelů o azyl či radikálních imámů. Nelze dle něj vyloučit, že dojde i na teroristický útok v Praze.

V souvislosti s uprchlickou krizí se prezident Zeman již dříve přirovnal k věštkyni Kassandře, která varuje před vtažením trojského koně do města.

„Musíte počítat s tím, že když do Evropy přijde více než milion uprchlíků, tak že určité procento z nich budou tzv. džihádisté,“ uvedl nyní v pořadu S prezidentem v Lánech. Protože řada z nich jsou osmělí vlci, je třeba počítat s poměrně velkým počtem teroristických útoků, dodal Zeman.

Opět zmínil, že migrační vlna je dle něj organizovaná invaze. Doporučil deportovat ty, kteří azyl nezískají, ale také fanatické imámy, kteří v mešitách rozsévají nenávist. Jako další opatření uvedl zabránit financování muslimských mešit ze zahraničí, zmínil přitom třeba Saúdskou Arábii.

„Právě díky tomu, že se zvětšila ona základna těch teroristů, tak ty útoky jsou stále častější a častější. Jediné řešení - odsuzovat to, to je laciné a povrchní - jediné řešení je zbavit se příčin terorismu. A touto příčinou, bohužel, jsou ilegální migranti,“ pokračoval Zeman.

CELÝ TEXT A VIDEO NAJDETE ZDE >>>