Podle předsedy ODS Petra Fialy Velká Británie důstojným předáním premiérského postu jasně ukázala, jak silná a fungující je její demokracie.

Podle předsedy ODS Petra Fialy Velká Británie důstojným předáním premiérského postu jasně ukázala, jak silná a fungující je její demokracie. Zdroj: ČTK

Tak zas budu volit ODS. Kvůli uprchlíkům

Dlouho čekám, až nějaký nezkompromitovaný politický subjekt zvedne rukavici migrační vlny přijatelným způsobem. Ne konvičkovsko - zemanovská hysterie, ale slušně vyjádřený názor, že tady uprchlíky ani kolaterální ztráty způsobené jejich přítomností nechceme.

 

 

Velmi si vážím práce kolegů serveru/časopisu Echo24 a jsem jejich čtenářem. Nyní však mám pocit, že jsou úplně mimo, a nezbývá než se polemicky vyjádřit. Server zveřejnil článek "Toto je ODS? Konec vítání, je třeba říct sbohem a foto matky s pistolí."

Já po jeho přečtení nejen že nezapochyboval o tom, že je to ODS, ale zároveň jsem se rozhodl tu stranu opět volit.

Po OpenBémovi a paní Nagyové jsem na ODS poněkud zahořkl, ale zároveň ve mě zůstala samozřejmá potřeba mít někoho, kdo má na některé důležité věci stejné názory jako já. První kapka, že bych se mohl vrátit k modrému ptákovi, byla kandidatura Františka Stárka Čuňase. Pak - protože za primární problém Evropy považuji imigranty z muslimských zemí - bych taky měl rád v politice někoho, kdo odráží mé skutečně skálopevné protivítací přesvědčení. Což byl zatím v české politice fakt problém. Protiimigrační orientaci - navíc zcela nepřijatelnou formou - projevovali jen zcela nepřijatelní jedinci. Buď lidé dokonce společensky nebezpeční - Bartoš s Vandasem - nebo lidé nepřijatelní pro celkovou trapnost jejich politického vystupování. Pánové Okamura s Konvičkou či paní doktorka Samková. Já tu nechci uprchlíky, ale nemůžu být v partě s někým, kdo magicky proklíná své odpůrce či si v zápalu emocí nevidí do huby ani na plynové komory.

Delší dobu sleduji na Facebooku posty starostky městské části Praha 2 Jany Černochové. A najednou zjišťuji, že se věnuje rozumnému (liberálnímu) přístupu ke střelným zbraním, a na imigrační krizi velmi podobné názory jako já. Totéž mám se senátorkou Danielou Filipiovou, která zase otevřeně podporuje Izrael a vyjadřuje mu v Evropě opět nekorektní sympatie. A teď paní Vladimíra Ludková - zastupitelka za ODS na Praze 8 - píše na webu: „Blíží se doba, kdy zprávy o vraždění civilního obyvatelstva dalším fanatickým magorem napojeným na IS, budou vnímány jako samozřejmá součást našeho každodenního života. Už teď nás politici nabádají, že si máme zvykat. Řečnit to oni umí. Osobně se nechci dožít doby, kdy zprávy o dalších útocích budou na stejné úrovni jako ta o silničářích, kteří opět zaspali a o vlekařích, kteří požadují náhradu za špatnou zimu."

A dodává:  „Za největší blamáž v této věci považuji snahu všech výjimečných a vyvolených lidí, elit, podsunovat mi argument o multikulturním obohacení. Holt jsem prostě omezená a hysterická matka, ale já se ve své zemi cítím obohacena dostatečně. Já jednoduše nechci, aby se v mé domácnosti vedle kuchyňského nože a vodní stříkací pistole v dětském pokoji, musela objevit i střelná zbraň."

Takže mám pocit, že tady konečně nějaká rozumná parta(j) rozumným způsobem vyjadřuje ten přístup k islámským imigrantům, který považuji za rozumný a žádoucí: aby k nám nechodili. Pokud se v ODS boduje za zisk voliče, prosím o udělení pochvaly všem jmenovaným politikům - či přesněji političkám, kromě Čuňase už pomalu mají rozumné názory jen ženský.