Radmila Kleslová

Radmila Kleslová Zdroj: Michal Šula / Mafra / Profimedia

Kleslová chce rezignovat na post předsedkyně pražské ANO

Starostka Prahy 10 a donedávna místopředsedkyně hnutí ANO Radmila Kleslová chce rezignovat na funkci předsedkyně pražského ANO. Svolává kvůli tomu krajský sněm. Kleslová to dnes řekla ČTK. Nechce prý dál čelit dehonestující a štvavé kampani, která ji účelově poškozuje. Kleslová minulý týden rezignovala na placené funkce ve dvou pražských firmách.

"Už dva měsíce čelím štvavé kampani, která účelově poškozuje mé jméno, mou lidskou i odbornou pověst, a která v historii novodobé české politiky nemá obdoby," uvedla Kleslová. "Žádný z politiků, natož političek nebyl takovému soustředěnému tlaku dosud vystaven," doplnila.

Kleslová odmítla, že by byla pražským zákulisním hráčem. "Hledala jsem konstruktivní řešení, které umožní identifikovat skutečné příčiny současných problémů a umožní těm, kteří tvrdili, že s Kleslovou v zádech nemohou Prahu řídit, aby se soustředili na práci a prokázali svoje politické, odborné i manažerské kvality," uvedla starostka.

Bouřlivé události kolem Kleslové vyvrcholili minulý týden na pražském zastupitelstvu, po kterém předsedkyně oznámila odchod z představenstva Pražské teplárenské a dozorčí rady Pražské energetiky. V poslední době Kleslová čelila kritice, že od městských firem inkasuje statisíce korun měsíčně. Po rezignaci Kleslová vyzvala k odchodu z placených firem ostatní koaliční kolegy. "Nikdo z nich moji výzvu nevyslyšel," tvrdí. Už dříve média informovala o platbách státních firem její právnické firmě za poradenské služby.